Årungen revisited!

Den etterlengtede reportasjen av klubbens godt utført arbeide denne helgen er nå in the making! Les om lørdagens kamper her!

Veldig tidlig lørdag morgen var alle funksjonærer på plass på start og i måltårn – og noen der i mellom. Kaffen var allerede ferdigbrygget og varm på Cafe den røde stjerne. Alt lå til rette for at roerne nå skulle kjempe om plass i a og b finaler. Det var nettopp det mange NSRere fikk til: Anna Sture i A og Sara J i B i DS1x, Oscar Helvig og Petter Tufte i A og Patrick Sture i B i HS 1x og Petter Svingen til A finalen i LvHS1x. Juniorene tok et godt tak i årer og vann også. Jonas Juel og Andreas Clifford rodde seg til A finalen med glans i JM1x, Sara Sverdrup-Thygeson og Camille Breivik i A i Djb2x. Petter Arnøy og Kristian Lorentzen tok seg også til a finalen etter seier i sitt heat.

Ved 13-tiden startet regattaen for alvor i deilig solskinn og liten bris fra nord. Brødrene Wohlfahrt var første rødkledde i dagens finaler. Tett på fulgte Trygve Bye Løken i Hjc 1x der han gjorde rent bord. Gutten tok seieren med over elleve sekunder på 500m. Marie Rudi og Ella Hegge rodde synkront sammen de 1000m og endte på en klar andreplass i DjC. Kanskje det er motvinden som er med på å lage disse store marginene mellom lagene. Guttene i Hjb 4x tok seg inn til bronse et godt stykke før Aalesunds Rk.

Sara Sverdrup-Thygeson kunne ta av minst et lag klær fra forsøket i dobbel, da hun om sider la ut på vannet. Denne gangen i singel. Sara har ikke konkurrert mye i singel enda, men pøste på med krefter fra start til mål og det ble bronse!

I DS 1x ble B finalen sendt avgårde først, med roeren/coachen – ja altmuligdamen, Sara Juel. Første del gikk fort, men litt småhumpete forhold gjorde Sara en anelse for anspent og det satt seg i underarmene. Når man blir anspent krasjer man som kjent med alle bølgetopper og det er vanskelig å finne en flyt. Sara kriget mot Rebekka Bugge (Moss Rk) stort sett hele veien, før det endte med en tredjeplass denne gangen. I A finalen fikk sneglestarteren Anna Sture en grei start på det hele, men Marianne Madsen fra CR var raskere. Hun fikk etterhvert en lengde, noe som ble spist igjen rundt 750m rodd. Med svak motvind og siste 1000m som hennes nisje, trodde Anna at tiden var kommet for å ro forbi. Men nei. Marianne hadde et høyere gir, Anna hadde det ikke (denne gangen). Marianne hadde en god lengde i mål.  Et heftig vindkast og påfølgende fisk gjorde at Sture stoppet opp tre meter før mål, og skrekken var selvfølgelig at Thea Helseth fra Aalesund skulle ta igjen den rødkledde. Heldigvis gled hun sakte forbi målbøyen uten fatale konsekvenser. Glad og forvirret!

NRK hadde tatt turen ut på vannet for singelløpene, med HS1x som hovedattraksjon. I B finalen rodde NSRer Patrick Sture. Han fikk en pangstart og hadde klar ledelse på de andre guttene de første 200m. Erling Øyasæter ble en hard konkurrent og før innspurten var det lite som skilte båtene. Siste 200m løftet Patrick brystkassen og økte takten, denne seieren skulle ingen ta fra han. Patrick kom i mål en snau båtlengde foran mannen fra Os. A finalen var en publikumsfest. Mange av forbundets eliteroere var på plass; Olaf Tufte, Martin Helseth, Nils Jacob Hoff og NSRs Oscar Helvig. De øvrige var Kris Cato Tohn og rødkledte Petter Tufte. To NSRere preget altså finalen. Helvig var beinhard fra starten av og tok en halv lengde på feltet ved tusen meter, ja da snakker vi også på Tufte som lå på andre. Martin Helseth på tredje. Mot 500m igjen tok Tufte opp tempoet, men Oscar bet seg fast. De vekslet om ledelsen, før Oscar ble litt sliten. Det var jevnt første del av siste 500m, før Tufte dro litt ifra hvert tak. Oscars hodet kom på skakke, og han virket sliten. Men han økte ved gule bøyer. En liten smell treffer Oscar, men han holder Helseth bak seg. Oscar Helvig tar sølvet bak Tufte – han er tilbake!

Så var det juniorenes time to shine. Sam Lorgen og Kristian Søhr og to andre båter kjempet om plasseringer i HjA 2-. Guttene fra Bergen var det lite å gjøre noe med. NSR-guttene tok derimot knekken på Bærum Rk og cruiset inn til sølv. I DjA 4x kjempet NSR-jentene seg gjennom 2000m i ny kombinasjon. Det ble tredjeplass bak Bærum og Ormsund.

Petter Svingen tok seg til finalen i HSlv 1x sammen med Kristoffer Brun, Ask Tjøm, Oskar Sødal, Ola Larsson og Jens Holm. Ikke overraskende tok Brun ledelsen tidlig og holdt den inn til mål, der han var rundt to båtlengder foran Ask på andre. Sødal lå på tredje med en liten margin til gruppen bak seg med Petter, Jens og Ola. Her var det en evig kamp om plasseringene til de gule bøyene. Petter satte inn støtet mot slutten og tok noe innpå Sødal. Det ble fjerdeplass på vår mann.

Tilbake til juniorene der NSR prydet pallen med sølv og bronse til Petter Arnøy og Hugo Haavind i jrb. Like etter ble det sølv på Ella Hegge i DjrC! Marie Rudi kom i et tøft heat like etter der det ble tredjeplass og en rask tid. Juniorene fortsatte å håve inn medaljer. Trygve Løken satt seg i dobbel med Fredrik Bergesen. Det var tett mellom dem og guttene fra CR over de tusen meterne. Denne gangen ble det for tøft for guttene i rødt og det ble tredjeplass to sekunder bak våre erkerivaler.

Lars Myhrer tok en pause fra kommentatorrollen i ca 07:22,8 minutter +/-, og dro litt i pinnen selv med Markus (masse navn) Holmemo i toer. Klar seier til gutta! Lars og Markus kom seg innom premiebryggen før pliktene kalte på ny.

Det stilte rundt 30 båter i HjA 1x. Etter forsøkene bar det videre til semifinale, før A og B finalen ble startet ved 17-tiden. En lang dag for disse unge guttene. Vi hadde en båt i begge finalene; Andreas Clifford i B finalen og Jonas Juel i A finalen. Andreas nærmeste konkurrent var fra Stavanger Rk. Rasmus Rasmussen var rask og rå, men Andreas evnet mye og! Etter 2000m var Andreas på andre. Jonas Juel gikk ut med ledelse i A finalen, han ledet ved 500m, ledet ved 1000m, ledet ved 1500m og var først i mål. Gutten tok seieren med 19 sekunder foran Bjønnes fra Ormsund Rk!

Så kom dagens tetteste løp, og her befant NSRs mixet dobbeltfirer seg med Marie Rudi, Ella Hegge, Trygve Løken og Fredrik Bergesen. Distansen var 1000m. Drammen og NSR lå farlig likt i kampen om gullet. Etter en het konkurranse krysset de mållinjen etter 4:00 min. Drammen med tiden 4:00,1 og NSR med 4:00,6. Gruelig spennende for alle involvert, sikter da også til de rødkledte på land! Takk for showet!

Sam, Kristian og Andreas samlet kreftene sine i fireren, litt uvisst hvem som var fjerdemann, men ganske sikker på at de hadde en fjerdemann fordi det ble klar seier! Seniorgutta Markus, Lars ble med på firer-spillet med Sandefjord-gutta Øyvind Lavoll og Markus Christensen. Her var det også tett om plasseringene i motvinden. Det ble tredjeplass på funksjonærene/roerne våre.

Så var det bare å vente på en ny og spennende dag i roverdenen. Søndagen kommer!

Etter suksessene på lørdagen lå NSR som Årungen, i en solid medvind.

Trygve Løken åpnet festen med en sier i HJC1x i et tett felt! Jr C generelt presterte godt gjennom hele dagen og dro inn edelt metall.

I junior A fortsatte Jonas Juel parademarsjen og dro inn nok en seier i vanskelige forhold foran Fredrikstad RK. Blir spennende å se hva NR tar ut til Europa Mesterskapet senere på våren.

Etter et imponerende løp på lørdagen var å finne i første båten til Norges Roforbundet sine 4x, sammen med Tufte, Hoff og Helseth, gutta gjorde som en første båt skal gjøre, komme først. Patrick Een Sture stroket andre båten hvor vi også fant Petter Tufte, men pga en lei fisk mot slutten av løpet måtte de gi tapt for noen kjappe lettvektere med noen få meter.

Senere på søndagen skulle de samme guttene kjempe i 2x, Oscar sammen med Olaf, Petter Tufte sammen med Tohn fra Sandefjord, og Patrick sammen med Erling fra Os RK. Petter Tufte og Oscar kom til finalen, som ble en thriller! 3 båter innen for en lengde, Olaf og Oscar stakk av med seieren hårfint foran Bergen/tønsberg kombinasjon. Petter Tufte og Tohn falt litt av toget og kom inn noe senere.

I damenes senior 2x kom en sjelden kombinasjon bestående av NSR og CR, med Anna Sture og Marianne Madsen inn på en fin andreplass bak favorittene fra Ålesund

Et annet løp det var knyttet stor spenning til var HJB4- pga nordisk seleksjon. Gutta stilte på lørdagen og, men i dag var det større konkurranse! Men gutta infridde og tok seieren med tilstrekkelig margin ned til Bærum.

Siste løpet fro dagen var herrer senior 8+, hvor NSR stilte mot CR. CR ankom start 10 min for sent, men den røde nesen og de hvite fingerneglene til start dommer lot dette passere. Starten ble jevn, også vant NSR med noe avstand ned.

Vi gleder oss til å se utviklingen NSR sine roere tar til neste regatta!

Redaksjonen over and out!

 

Full resultatliste her!

 

 

Lørdagen ble en fin dag på Årungen, kaldt, litt mye vind til tider, men sol og gjensyn med rovenner.

Kafeen ryktes å gå strålende, og visstnok var det storskjerm å se på i peisestuen. Men for de som ikke var på Årungen, var det strålende å se streaming. Veldig gode bilder, etterhvert veldig god lyd, og veldig flinke kommentatorer. Finn lenken til streaming i Årungfanen, samt startlister, og sett deg til med brett eller mobil el – og nyt det hele fra sofaen:)

Ha en fin søndag, og kos deg med noen bilder fra lørdagen! (Takk til Marianne).  Mer kommer – gjør det ikke? Send til hjemmesiden!!

2 replies on “Årungen revisited!

 • Dag Finn

  Jeg fikk nettopp en hyggelig melding fra Olaf, på Facebook:
  «Tusen takk for en flott gjennomført regatta!»
  Den gikk ikke bare til meg,- men til hele NSR teamet!
  Olaf er vant til at ting skal fungere,.- så denne kommentaren henger høyt!

  Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *