Eskadreroing på Rosportens dag

Tradisjonen tro var det invitert til Eskadreroing siste søndag i mai.  På brygga ble det veldig folksom da alle båter ankom med få minutters mellomrom.

Fra Bygdøy kom det tre 4-åres innriggere samt en singel coastal, CR hadde slått følge med en dobbel og en singel coastal. Fra Solodden ble det rodd en dobbeltrimmer og en dobbel sculler, samt to 4-åres innriggere. Sistnevnte var bemannet med roere fra Roskilde Roklub som har nytt  Kr. Himmelfartsferien på Solodden.

Som tradisjonen tilsier var det kaffe, kake, pølser og brus, noen burgere ble grillet, og ellers var det nistepakker som ble fortæret.

Rosportens Dag er en del av Eskadreroingen. Oslo Rokrets hadde lagd årets oppgave til roerne. Det var blindkart hvor 30 øyer skulle navngis. Lagene ble satt med to eller tre på hvert lag. Det ble førstepremie til Sidsel Berg og Jacob Nordan som briljerte med kun to feil. Dernest var det flere lag som bare hadde tre eller fire hull i sin viten. Alle fikk premier, og så kom det store øyeblikk: trekningen av romaskinen etter vinterens Åtter Grand Prix. Loddene ble rystet godt, det er Stein Mørk fra CR som har talt opp, skrevet og klippet små lodd. Og hva sto på det lodd som jenta fra CR trakk? Joda, det sto NSR!

Været var ikke helt med oss, litt grått, litt sol, og det kom litt våt fra oven, dog ikke nok til at regntøyet kom på, og da gjengen skulle ro tilbake til Bygdøy blåste det kraftig, alle kom seg dog trygt hjem. For en fin dag!

Og så er Solodden offisielt åpnet for sesong 2017.

Marianne

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *