Ratzeburg Regatta

Det er mye som skjer denne helgen. Østlandsregattaen arrangeres på Årungen, men det er også en tropp som forsvarer Norges ære i Ratzeburg!

Idag søndag har Petter og Didrik gått videre til finalen i lettvektsdobbel. Her møter de de to andre norske lagene, i tillegg til danskene som tok gårsdagens seier og flere tyske båter.

Petter Tufte, den andre NSRern i Tyskland denne helgen tok nettopp seieren med god margin i dobbel med Erling Øyasæter fra Os Rk. Gratulerer gutter!

Petter Svingen, Didrik Wie-Soltvedt, Jens Holm og Ola Larsson satte seg sammen i dobbeltfirer i lettvektsklassen igår.  De ble liggende på tredje mellom to flokker frra start til mål. De holdt samme distanse til de to første båtene fra 500m til 2000m rodd. Guttene bak, inkludert en  svensk u23-båt, måtte se seg slått med flere sekunder.

 

NRs utviklingsgruppe er snart ferdig med første dag i Ratzeburg. Petter Svingen er på stedet som NSRs representant. Han har rodd lettvektsdobbel med Didrik Wie-Soltvedt fra Bergens Roklub. Andre norske båter i denne klassen var gutta fra Østfold Holm og Larsson og kombinasjon Ormsund/Stavanger Grepperud og Aamodt. Både u23 og senior ror sammen, slik at antall båter er mange.

I dagens forsøk møttes østfoldingene og Petter og Didrik. Petter og Didrik var litt tregere enn Ola og Jens ut fra start. Etter tusen meter lå satte de opp farten. Fartsøkningen tok dem først forbi en polsk båt, før de siste 500m gled forbi en tysk. Det var dessverre ikke nok for a finale idag for Petter og Didrik. De to andre båtene gjorde det godt idag og rodde a finalen litt senere.

I B finalen tok de ledelsen fort og økte avstanden til resten av feltet hele veien. De kom inn på tiden 6.35 mange sekunder foran nestemenn. Jens Holm og Ola Larsson tok bronse i a finalen etter en veldig jevn kamp om sølv og bronse mellom tre lag. En sterk avslutning sikret dem metall!

Jenny Rørvik og Rebekka Bugge i u23 dobbel hadde et kjempeløp på tiden 7:15 som endte med bronse!

Det er mange norske båter å følge med på her enten via live stream på youtube eller gjennom oppdatert resultatliste ( velg klasse i rullgardin i venstre hjørne).

Lykke til videre imorgen!

Foreløpig er det ingen komplette bilder av lagene, men her er to fra regatta tidligere i år med Petter og Ola Larsson i dobbel og Petter i singel. Bildene er tatt av Estela Re-Ma.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *