Katta har fått ny motor!

Natt til tirsdag 18. juli ble tre outboard-motorer stjålet fra motorbåter på Årungen. Motoren på NSRs katamaran, «Katta», var en av dem.

Dette er andre år på rad hvor motorer er stjålet på Årungen. Nå er en ny motor montert. Den er solid festet, og vi har fått noen tips fra leverandøren om hvordan vi kan sikre den enda bedre. Men vi fikk også en advarsel: Hvis noen absolutt vil ha med seg en outboardmotor får de den med seg, uansett hva vi gjør. Hvis vi fester den for godt fører det bare til store skader på selve skroget når den fjernes! En ny motor er tross alt billigere enn en ny båt.

Da motoren var ferdig montert ble den gjort «stygg», ved at den ble tagget ned med spraymaling i ymse farver. Vi håper at dette gjør den mindre eftertraktet hos tyvene.

Den nye motoren koster kr. 38 758, inkludert deler og montering. Vi slipper heldigvis unna med egenandelen på forsikringen på kr. 4 000. Men et slikt tyveri skaffer oss mye bryderi og ekstraarbeid, som vi godt kunne vært foruten. Det skal bli spennende å se hva forsikringspremien blir ved neste forfall

Per B

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *