U23VM – Fredag og tider for lørdag

Lørdag:

Petter og Didrik C finale lettvektsdobbel kl 09:20

Semifinale A/B: Anna Sture lettvektssingel kl 10.02

Oscar Helvig singel kl 11.52

Theodor Wiik og Oskar Sødal B finale lettvektstoer kl 15.05

Fredag:

Oppsamlinger for Petter og Didrik og jeg i singel, mens Oscar rodde sin kvartfinale.

Første oppsamling for lettvektsingel var Moldova, Canada, jeg, Sverige og Spania. Topp tre gikk videre til Semi A/B. Tidene fra forsøket gjorde at jeg var optimistisk. Starten var noe treg igjen, og Sverige fikk seile sin egen sjø. Uten å tømme meg helt følte jeg at jeg hadde kontroll på både Spania og Canada, mens Moldova tidlig var ute av kampen. Jeg så Sverige i øyekroken hele veien, og mens jeg lå der på andreplassen trodde jeg alt som trengtes var et lite ekstra skyv siste 250m for å holde de andre bak meg. Idet farten min reduseres siste 50m, tar spanjolen noen skikkelig krafttak og tar seg like forbi meg. Søren hva skjedde der?! Heldigvis syntes det å ha liten innvirkning på semifinalen, for der blir det uansett tøft! Imorgen kjemper jeg fra ytterste bane kl 10.02 norsk tid, om en plass i A finalen.

Petter og Didrik hang med etter starten, men måtte fullføre løpet med en følelse av at noe manglet. De fant ikke helt sammen, og farten dalte mer enn forventet etter de første 500m. Brått måtte guttene gjøre seg klar til et nytt løp noen timer senere. Kampen var langt ifra over, nå var det om å gjøre å komme i C finalen i semi C/D. Brutalt vil jeg si, spesielt når gradestokken begynner å vise over 30 grader.

Guttene fikk hevet haken igjen til neste anstrengelse. USA, Russland, Hong Kong og Croatia var de andre konkurrentene i deres semifinale. Topp tre gjaldt. De første 500m lå de norske guttene på tredje bak russerne og amerikanerne. Etter tusen meter fikk amerikanerne det tøft, og Petter og Didriks jevne fart tok dem forbi og opp til andreplassen. Siste 500m kom Croatia på banen og presset de norske, men det var Petter og Didrik som ble nr to i mål. C finalen går kl 0920 imorgen og de møter Ungarn, Ukraina, Croatia, Russland og Nederland.

Oscar måtte også være blant topp tre for å ta steget videre til semifinale A/B. Romania med beste tid fra forsøket og Boris Yotov med Bulgaria som hjemland, var hovedkonkurrentene i dette møtet. Rumenern fikk en god ledelse etter 500m, mens det lenge var tett mellom Oscar og Yotov. Oscar holdt fast på 2.plassen fremt til siste 500m. Herifra og inn lurte kommentatoren på om han hadde tatt seg en nap. Han cruiset rolig inn til tredjeplassen, med kontroll på finnen som lusket på Oscars gule hale mot slutten. Det blir semifinale A/B på Oscar kl11.52 norske tid imorgen.

Theodor og Oskar ror B finalen i lettvektstoer kl 15.05 imorgen.

Torsdag:

Idag har alle norske lag rodd, bortsett fra Oscar. Medvind og varmt vann ga meget raske tider, vi snakker mange nye verdensrekorder på rappen. Ta for eksempel BLM2x der et heat hadde FIRE båter sub verdensrekord. Kun første båt gikk videre til semifinalen. Tough love! Verdensrekorden her er nå 06.13,620.

Da heatet til Petter og Didrik kom kan det virke som at forholdene endret seg litt til noe tregere, for da var verdensrekord-streaken brutt. Petter og Didrik kom inn til femteplass i sitt heat, og de må dermed som de fleste av oss i oppsamling.  Tingen er faktisk at de ikke var helt fornøyd med roingen, så watch this space – farten kommer imorgen!

Jeg har ligget alene på forskjellige rom en uke nå, for å bli kvitt en hyggelig liten forkjølelse (MYE HAT). Det gikk akkurat! Naturlig nok var noen av oss litt spent på formen her, kom jeg til å holde 2000m? 1. og 2.plassen gikk videre til semifinalen. Starten gikk litt sakte og det ble en liten luke til de andre. Italia stakk, men ved 1000m sprakk Spania, Tunisia var langt bak og Japan var innenfor rekkevidde. Jeg tror jeg startet spurten min her, for det føltes som den eneste muligheten. Herifra er alt en grøt, men jeg tror jeg prøvde å spurte to-tre ganger etter dette. Ved 1500m var jeg jevn med den japanske jenta, men det var ikke lenge før jeg hadde gjort mitt. De røde bøyene og siste 250m kom aldri, da de kom følte jeg at det var på tide å høre måltuten. Her var japan plutselig minst en lengde foran meg, og jeg, jeg var tom. Det var litt sånn 1750m tempo jeg hadde begitt meg utpå, men nok til å sikre ny norgesrekord på 7.44, 56. I dette selskapet er det riktignok bare tyttebær; Nedlenderen Marieke Kejser tok verdensrekord med 07.28,34 i heatet før. Oppsamling imorgen kl 0830 norsk tid.

Theodor og Oskar ligger på en måte ett steg foran oss alle. Dagens oppsamling var tøff, på mange måter blir det en semifinale. Tolv båter er meldt på, dermed ble det enten B eller A finalen etter oppsamlingen. Etter 500m var det veldig jevnt mellom 3.-5.plassen. Man kunne kanskje ventet seg at den tette kampen blant disse ville presse 1. og 2. plassen. På tredje 500m tok de ledende båtene derimot enda mer på feltet, de var utenfor rekkevidde. Her gikk farten til de norske guttene noe ned, før de øker siste 500m. Det ble dessverre ikke A finale på guttene, men mesterskapet er for all del ikke over. De får en dag pause – med nye tanker og flere rotak, før de møter  Tyskland, Ungarn, Mexico, USA og Chile i ny kamp lørdag kl1505 norsk tid.

 

Bilder er tatt av Gaute Tjøm og Svein Mollestad.

Onsdag:

Theodor og Oskar i toer markerte starten av mesterskapet for nordmennene i Bulgaria. De lå jevnt med amerikanerne etter 500m, men det var kun førsteplassen som skulle videre til a finalen. Guttene kjørte til 1250m, men la seg ned herifra for å spare krefter til morgendagens oppsamling.

Oscar startet mesterskapet med en knallstart. Han var førstemann i forsøket etter 500m, foran den meget erfarne Natan fra Polen. Natan og Oscar har duellert mange ganger. Første kamp var i jrVM 2013. Her ble Natan verdensmester, mens Oscar tok den litt sure 4.plassen. Han som derimot tok tredjeplassen for fire år siden, var Boris Yotov fra Bulgaria. Etter Oscar sitt forsøk der han tilsynelatende cruiset inn til andreplass og kvartfinale, møter han han nok en gang Mr. Yotov. Kanskje disse tre blir en slags gjeng slik som Tufte, Drysdale og Synek?

Norges lille fine tropp er godt planta på et Youth Center hundre meter fra banen her i Plovdiv, Bulgaria. Det er her årets Verdensmesterskapet for roere under 23år arrangeres. Deja vu? Mange av oss var her også i 2015, da Oscar Helvig rodde inn til sølv med Martin Helseth i dobbel. I år stiller derimot Oscar Helvig i singel. Vi er flere roere fra roklubben på Bygdøy;

BLM2- Theodor Wiik og Oskar Sødal (KRk)

BLM2x Petter Svingen og Didrik Wie-Soltvedt (Bergens Rk)

BLW1x Anna Sture

BM1x Oscar Helvig

Øvrige norske lag:

BW2x Jenny Rørvik (AaRr) og Rebekka Wiberg Bugge (Moss Rk)

BLM1x Ask Tjøm (Tønsberg Rk)

BLW2x Maia Lund (Bergens Rk) og Oda Madland (KRk)

BW1x Thea Helseth (Aark)

Bilder er tatt av Estela Re-Ma.

Foto: Estela Re-Ma

Estela Re-Ma

 

 

Oscar Helvig i singel og toeren med  Theodor Wiik  med Oskar Sødal (KR) starter mesterskapet idag, onsdag. Toeren møter ITA, USA, TUR, IRL og FRA kl15.35.  Første båt går til A finalen, resten møtes i oppsamling. Oscar ror kl 1725 mot USA, POL, HUN og ALB. Her går de første fire til kvartfinale, sistemann får ny sjanse i oppsamling. Norske tider.

One reply on “U23VM – Fredag og tider for lørdag

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *