Norgesmesterskapene 2017

Nok et vellykket NM for NSR!

Vi snakker gull, sølv og bronse (- dog også noen sure 4.plasser).

Det er likt i de fleste klubber, i NM skal alt og alle stille! Dermed blir det et stort arrangement, som denne gangen lå i hendene på Oslo Rokrets. Rent praktisk betyr det også mange påmeldte og tidlige forsøk. 0800 gikk første forsøk og det var herrer i dobbeltfirer noen av oss fikk se over banen. Sven Ole Nicolaysen, Philip van Heesch, Matti Saborowski og Patrick Sture tok seg til finalen etter seier i et komfortabelt forsøk. Anna Sture ble med videre til finalen i singelsculler ti min senere som lucky looser på tid. Jonas Juel fikk derimot klart best tid av sine konkurrenter i forsøk i junior singel, neste akt ble semifinale. Ikke overraskende var det lett videre der også! Herrene i toer var alle videre – NSR stilte med tre lag i denne klassen! De fire aktive seniorjentene i klubben sjøsatte den nye empacheren – Hans Jørgen Arvesen. Noen detaljer måtte gjøres om til finalen, om vi kom dit, men gid så responsiv, og la meg si livlig, denne båten er! Kort skrog gir mye bevegelse. Vi kom videre til finale i DS 4-. Siste forsøk denne morgenen var HS1x der Petter Tufte tok seg videre. I semifinalen hadde Tufte en rå start på løpet, og frem til siste 500m var finaleplassen hans. De siste 250m var neck on neck mellom han og Erling Øyasæter fra Os. Tilskuerne på land kunne ikke se hvem som kom seirende ut. Tidene viste at Erling tok siste plassen i finalen og Tufte måtte se seg ferdig med singel for helgen.

Ved finaletider hadde vinden tatt seg opp skikkelig – på noen tidspunkter ble det målt 8m/s. Heldigvis var det vind fra sør! DS1x var de første til å teste ut forholdene. Det ble mye plask og dask, så strategien om å få inn så mange tak som mulig viste seg å fungere ganske greit. Thea Helseth tok seieren med flere sekunders margin, foran Anna på andreplass og Marianne Madsen på tredje. Så var det første to poengene sanket.

Guttene i dobbeltfirer fikk en bra start, det ble for tungt å henge med teten etter tusen meter. De gikk inn til fjerdeplassen bak Kristiansand Rk. Det ble dessverre en liten reprise kort etter, i DS4-. Her tok jentene ledelsen tidlig, men fra 500m kom lagene glidende forbi. Tredjeplassen var vår til de siste 300m, der CRs 2.båt tok litt og litt for hvert tak, mens NSR hadde litt problemer med å øke. Men ny båt og positive makkere gjorde det til en god opplevelse allikevel!

Fem junior herre åttere stilte til start lørdag kl 15.00. Ella Hegge coxet guttene i det som skulle bli et relativt spredt løp. Bergenserne har hatt tradisjon for å få fokusere på åttere virker det som i oppkjøring mot NM, eller kanskje generelt hele året. Igjen ga det avkastning for dem, da Fana tok seieren. NSR tok allikevel et sterkt sølv, foran Bergens Rk.

Dagens høydepunkt for de rødkledte må allikevel ha vært HS2-. De tre NSR-båtene tok seg alle videre til finalen. I finalen skulle det også bli ren dominans! Patrick og Matti hadde en god margin på de andre i mål, selv etter full stopp i det en åre ble fanget opp av en av de større bølgene. Den tetteste kampen i dette løpet må så ha vært den mellom Markus (masse navn) Holmemo og Lars Myhrer i den ene båten og brødrene Bang-Andreassen i den andre. Markus og Lars hadde en sterkere avslutning og tok sølvet. Bronsen gikk altså til Bang-Andreassen og med det var pallen totalt rødmalt! Nesten rørende! Tusen takk boys!

Så var det lettvekternes tur å ro løpet sitt. Theodor Wiik og Petter Svingen i lettvektsdobbel tok bronse, bak Sandefjord på andreplass og Sarpsborg på første.

I juniorguttenes firer kom årebladene til CR så nærme at det ble omstart etter en protest etter målgang. NSRs 1. firer tok da sølv. Vi gratulerer dere, selvom inntrykket var at de selv ikke var helt fornøyde denne gangen.

Og så, nesten like episk som dagen før! Herrene spredte seg i tre firere. To av dem tok ledelsen tidlig, der laget bak Nito hadde en kort distanse på laget bak Matti. Sven Ole og laget lå med resten av feltet og vippet mellom 4. og 5.plassen. Rundt tusen skiftet det, Matti og laget tok ledelsen og holdt den inn til mål. Andreplassen gikk til Nito og laget! Før Ormsund fosset inn til tredje. Sven Ole og crewet kjempet seg frem, og tok til slutt to sekunder på Sandefjord. Det ble fjerdeplass til den tredje båten i rødt.

Sara Juel og Anna Sture var tittelforsvarere i DS2-. De gikk ut offensivt ut fra start og tok ledelsen. Men da de var forbi 500m bøya var det Moss Rk som ledet an. Det nærmet seg en lengde, før NSR broke the ice og hentet dem inn for hvert tak, dro gjennom og forbi! NSRs ledelse økte jevnt, men mot slutten var det Ålesund som med seige lange tak nærmet seg. Men vi fikk to nye norgesmestere og fire nye poeng!

Det var kort mellom oppturene. I neste løp var det nye NSRere på pallen, denne gangen i herrenes junior dobbeltfirer. De tok sølv og to poeng her!

Ni jenter i rødt samlet seg så i en åtter. Det er virkelig fint å se at de klarer å samle nok roere, selvom vi vet det ikke alltid er like lett. Jentene overrasket seg selv og kanskje flere. Det ble bronse til båten og ett poeng ble sikret i kampen om Emil Mørchs pokal! Juniorene fortsatte sankingen i dobbel, denne gangen Jonas Juel og Andreas Clifford. Sølv og to nye poeng!

I NMs siste løp hadde NSR en slående seier, noe som blir den 23. gangen siden 1994! Og det var tolv sekunder til andreplassen! Andreåtteren var utenfor pallen denne gangen og endte på 5.plass i feltet.

Spenningen var til å dø av for oss som ikke hadde poengoversikten, men jaggu vant ikke NSR Emil Mørchs pokal i år også – 37 poeng mot CRs 27. ! Yes! For et maskineri – la oss pusse, olje og trimme den enda sterkere til neste år!

Arne Byberg tok veldig mange fine bilder – både av NSR og andre. Resten av dem kan sees på facebooksiden vår.

Se også oversikten over NM-seire som Per B har laget her: NM vinnere 1901 – 2017 . (Og som Per sier: Den oppmerksomme leser vil se at i de 24 årene fra 1994 til 2017 har NSR vunnet Herrer Senior 8+ 23 ganger! Slett ikke verst!)

 

 

***

***

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *