Sevilla anno 2018

Noen av oss tilbringer vinterferien (om noen har det lenger?) i Spania. NSRs representanter er Oscar Helvig, Anna Sture, Petter Svingen og Petter Tufte (NTNUI/NSR).  Vi cruiser rundt i (nærme) norske sommertemperaturer her på kanalen. Det er fullt av nordmenn på tvers av grupper og nivåer. Vestfolds rokrets er tilstede, i tillegg til NRs utviklingsgruppe og jentegruppe + Oscar. Johan Lidberg og Sebastian Baranzano har kontroll over vårt sirkus. Dette blir en noe kort og kanskje lang dagbok:

Lørdag:

Vi har hatt en rolig morgen med valgfri økt her på kanalen. Mesteparten av anlegget er stengt av for en spansk juniorregatta. Titalls padlere og roere holder seg til korte runder i enden av kanalen. Spenningen mellom oss kan snart sammenliknes med den kalde krigen. Det ryktes at Petter Tufte har veltet to padlere, mens Oscar bare har krasjet i en.. understreker at dette ikke har vært med hensikt! Ellers er det også en mastersgruppe fra Sveits her. Minner meg om NSRs masterroere som har vært noen dager i Barcelona, som jeg syntes hørtes ut som et veldig hyggelig initiativ – vi håper det ga mersmak! Nå sitter vi i sola med en cafe con leche, før vi venter på lunsj.

Det er kun få dager igjen av samlingen. Vi har frem til nå prøvet ut nesten alle mulige kombinasjoner i hver gruppe. Trenerne og tildels oss selv, er imponert over det tekniske nivået. Etter ett-to år med en klar filosofi om robevegelsen fra landslagstrenerne, ror stortsett hele den norske utviklingsgruppen ganske likt. Fokus er hele tiden på hoften. Vi snakker om oversving som skal komme fra en vippebevegelse i hoften, ikke en bøy i korsryggen. Plukke enkelt i catch før setet endrer retning, mens ryggen holdes i samme posisjon. Så enkelt, men samtidig så vanskelig. En livslang quiz!

Igår hadde jentene og Oscar 500mx5x2 opp og ned kanalen. De fire doblene lå tett i kampen om seiern på hver 500m. Oscar brukte derimot tre tak på å ta en gedigen ledelse før han cruiste videre. I medvinden var det lettvektsbåten med Maia Lund og Siri Kristiansen som smalt til, mens i den stri motvinden var det tungvekterne i front. Uten baner var vi litt som pingpong-baller som spratt mellom hverandre. Det ble litt berøring, men ingen(ting) ble skadet.

For noen av oss var intervalløkten grunn nok for et deilig restaurantbesøk, der vi badet i lun chevre med rennende honning. Å for et liv!

 

Mandag:

Lettvektsguttene roterer på dobbeltfirer og dobbel, og det samme gjelder jentene. Oscar preger kanalen med det norske flagget på dekket. Imorgen er det intervaller, vi lader opp. Stemningen er zen etter 60min yoga..

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *