Drammen River Cup

Vi bøyer oss i støvet for Drammen Rk og deres festlige arrangement!

Det var kuldehølet Drammen som møtte oss tidlig mandag morgen. Singler og firere/dobbeltfirere la jevnlig ut på elven for å ro prologen som innledet Drammen River Cup. 2000m medstrøms gikk fort, men tok allikevel mye krefter ut av de mange veltrente kroppene i alle aldre. Et vilt eksempel er Ask Tjøm som tenkte det tok veldig kort tid i medstrøm og svak medvind. Han gikk ut med takt rundt 45 og var aldri under 40. Siste tusen ble langt ble det sagt i etterkant… Siden dette er første gang denne regattaen blir arrangert – uten markering av distanse og bøyestrekk, var det litt forskjellig hvor båtene valgte å stoppe. Men selv med to starter i løpet av de 2000m tok de aller fleste NSR-lagene seg videre fra prologen. Jentene i dobbeltfirer tok en annen vri og fortsatte langt forbi mål.

Resten av dagen ble regattaen flyttet ned mot roklubben og den mer siviliserte delen av elva. Her var det knock-out race over 500m. Drammen var ikke lenger et kuldehøl, men lå og badet i deilige solstråler. Anna Sture røk ut etter første 500m. Oscar Helvig holdt til andre omgang mot finalist Kjetil Borch. De andre holdt i litt flere runder.  Jentene i jrB dobbeltfirer; Ella Hegge, Marie Rudi, Lisa Byberg og Sara Sverdrup-Thygeson rodde finalen, men ble dessverre slått av Tønsberg Rk. I HS hadde NSR 4 firere inkludert juniorer som stilte i denne klassen. Det var fireren med Sven Ole Nicolaysen, Jonas Juel, Hallvard Bjørklund og Matti Saborowski som til slutt tok seg til finalen og vant! Firer hadde vi også i Mastersklassen.

Etter flere runder ble King og Queen of the River Martin Helseth (Aalesunds Rk) og Lovisa Claesson (Sverige). Gratulerer!

Dagen ble avsluttet på Comfort Hotel med premieutdeling og middag. Vi koste oss hele dagen, vi ser at Drammen Rk har brukt mange timer på dette, og virkelig lagt sjela si i arrangementet for å gjøre dette til en spesiell opplevelse. Vi håper på en ny runde våren 2019!

 

Marianne Lundh tok flere fine bilder i løpet av dagen:

Det er få timer til start av Drammen River Cup – for aller første gang!

I løpet av året har vi stadig blitt minnet på denne nye og litt spesielle regattaen. Drammen Rk har lagt ned masse arbeid og fått flere lokale sponsorer med på laget.

Alle påmeldte ror en prolog/timetrial på omkring 2000 m. De beste går videre til en duell, som er omkring 500 m. Båtklassene er Master 4x/4-. DJB 4x, HJB 4-, DJA 1x, HJA 1x, DS 1x og HS1x.

NSR stiller med tre firere i HS, en firer i HjA, en firer i Herre Masters, dobbeltfirer i HjrB og DjrB,  og flere singler. Norsk og svensk elite stiller også.

Hvem blir King of the river & Queen of the river?

Overordnet program

09:45 – ca 11:30 Prolog

13:00 – 14:45 Kvartfinaler

15:00 – 16:10 Semifinaler

17:00 – 17:40 Finaler

18:30  Premieutdeling på Comfort Hotel Union Brygge

19:00 Felles middag på Comfort Hotel Union Brygge

Kiosk

Det er kiosk i klubbhuset i Øvre Strandgate 14, med et rikholdig utvalg av alt du måtte ønske

DRCR_startliste_rev3

 

3 replies on “Drammen River Cup

 • Stein Hoff

  Takk for at dere stlte så mange og for veldig hyggelig omtale!
  Hilsen fra en av Master-roerne i Drammen Roklubb

  Svar
 • Kristine Bjerknes

  Tusen takk for bra deltagelse og engasjerte utøvere!! Håper å se dere i 2019 også. 💪🏻😊

  Drammen River Cup Regatta

  Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *