Utviklingsgruppa i Sabaudia

Sam Lorgen, Ole Amund Storlien og Oscar Wohlfahrt har vært på samling i Italia. Her følger et reisebrev av Sam:

2020 er det siste året av Norges Roforbunds Utviklingsgruppe-prosjekt, som backes av Olympiatoppen, før et nytt prosjekt kanskje tar form gjennom neste olympiske periode. I år har hele fire medlemmer fra NSR fått plass i gruppen, med Sara Juel, Ole Amund Storlien, Oscar Wohlfahrt og Sam Lorgen. De tre sistnevnte har i de siste to ukene fått kjenne godt på både blemmer og mange kilometer i Italias Sabaudia sammen med resten av Utviklingsgruppen.

Femten trøtte roere fra alle landets kanter møtte opp klokken 05 på Gardemoen for å rekke første fly til København hvor en lengre mellomlanding førte til dansk (?!) pizza til frokost før neste fly til Roma. Derfra tok en liten busstur oss til strandhotellet Oasi di Kufra, kun en 10-15min spasertur fra robanen hvor World Cup I skal avholdes i år. Her møtte vi de samme østerrikerne og russerne vi delte det 7km lange vannstrekket med i fjor og kort tid etter kom Per Helge Svendsen og Marte Krogsrud med hengeren som kjørte fra Årungen noen dager tidligere.

Vi visste på forhånd ikke så mye om hva vi skulle ro, men hadde fått med oss at årets samling skulle fokusere mest på lagbåter. Etter at vi hadde rigget opp båtene hadde mørket lagt seg, og en kort jogg tilbake til hotellet var det eneste som ble logget i dagens treningsdagbok. Hotellets lunsj og middag bestod av en fristende buffet og hvert måltid var dominert av store mengder mozzarella og pasta med noe smått ved siden av. Etter noen kuler is til dessert og kveldsmøte kriblet det i fingrene og vi gledet oss til å komme oss på vannet igjen.

Det varmere Italienske klimaet ga oss endelig muligheten til å droppe ulltøyet og til tider kun ro i NSR-drakta, men førte også til en del røde neser og nakker – spesielt blant vestlendingene, som ga oss andre noe å le av. Vi fikk oss også en fin latterkur midt i samlinga da paniske russere løp rundt i det Antidoping Italia plutselig dukket opp i lunsjen og skulle ha urin- og blodprøver.

Etter hvert som dagene gikk fikk Oscar og Sam testet og knivet litt i forskjellige lagbåter (2x, 2- og 4-), mens Ole Amund – som både vant samlingens Quiz og Utviklingsgruppens lagkapteinvalg! – rodde mest 1x. Ingen tvil om at han kommer til å stille sterkt i singelklassen på åpningsregattaen.  

Her er Oscar på bauplassen
Sam på stroke

Samlingen har for mange gitt rekordmange kilometer på vannet i gode og varme forhold. Noen av oss har fått litt brunfarge og «mursteinshender», mens andre har kjent på rødfargen og skuffelsen over ansiktshårproduksjonen. Alt i alt har det vært to meget fine uker, men det skal gjøre godt med en vaffel med brunost og et glass melk snart – pasta og mozzarella blir det i hvert fall ikke med det første.

Ole Amund i 1x