Raport fra Berkley

Raport fra Berkley

Etter sine første 2 måneder på Berkeley University i California, USA har tidligere NSR roer Tord Sund nå rodd sin første regatta i Berkley drakt. Head of the Charles er en av verdens største Head-races. Tord representerte sitt universitet i Championship Coxet Firrer.

Her er Tords raport:

Berkeley er en stor skole med 25 151 undergrads og 10 317 post-graduates, de har et av de beste sportsprogramene i USA, roing er en av dem.

Jeg har vært en del av rolaget i drøye to måneder nå og det meste er annerledes. Vi har doble dager 2 dager i uken og morgentrening hver dag. Andre skoler har visstnok flere økter enn oss, men Coach Teti mener som Nito at det er bedre å jobbe ordentlig i én runde enn å kukke rundt i flere.

Hjemme er vi vant med I-1 økter, noe som her ser ut til å være et fremmedord. Hver romaskinøkt blir notert ned, vurdert, og av og til sendt ut på massemail etter øktene. Det høres kanskje ut som om alle båtene blir vurdert ut fra romaskintider, men det er også viktig å kunne bevege båten på vannet.

Hjemme var jeg vant med at vi ble seatracet, og at vurderinger ble tatt ut fra resultater fra seatraces. Her er det helheten som blir vurdert, inklusive noterte romaskintider og testresultater.

Forrige helg ble jeg valgt ut til å ro Head of the Charles regatta i Boston. Jeg var eneste freshman som dro og var noe nervøs. Vi dro torsdag kveld og landet fredag morgen i boston. Vi hadde en kjapp tur til robanen, som var iskald og på mange måter minnet meg om Norge. Vi kom oss på vannet utstyrt med det vi hadde av superunderøy og varme klær. Vi rodde ned banen og øvde oss på svingene i høy takt et par ganger. Etter en gjennomkjøring dro vi tilbake til huset vi bodde i. Lørdagen hadde vi fri so vi gikk opp og ned banen litt og kjikket på boder. Søndag var det tid for race kl 3 på dagen, og det var iskaldt. Vel fremme ved banen sjekker vi båten en siste gang før vi setter båten på vannet.

Cal har aldri vært med i championship-fours eventen før så vi startet som nr 14, noe som betyr at vi må passere mange båter. Starten er løpende, og banen er rundt 5000 meter motstrøm. Vi føler oss rimelig klare ved start, men p.g.a. en 3 minutters forsiknelse er vi rimelig kalde og stive før start på grunn av en lei snøstorm. Starten går, og det er bånn pinne- dette er viktig fordi den første delen av banen har de lengste rette strekningene. De to-tre første passeringene våre er rimelig greie da det ikke er trange passasjer, forøvrig ble det en del kollisjoner under bro nummer 4 og det blir en del skriking og hoiing. Vi kommer best ut av det og peiser på mot mållinjen. Vi ligger på ca 32 i takt hele veien og mot 34-35 i spurten. Hendene har jeg ikke hatt følelse i siden startlinjen og legger etter målpassering merke til det noe blodige håndtaket.

Vi paserte i allt 7 båter og kom inn på en 5 plass bak Wisconsin (1), Camp Randal (2), Harvard (3) og US Training Center (4).

Sjekk ut denne artikkelen også:

http://www.calbears.com/sports/m-crew/recaps/101909aac.html

Redaksjonen ønsker Tord lykke til fremover på Berkeley, og håper han får med seg mange gode erfaringenen når han setter kursen hjemover mot NSR og Norge.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *