U23 VM Trakai, Litauen10 – 15. juli

U23 VM?

 

Er du født i 1990 eller senere? Denne helgen går U23 VM (i roing) av stabelen i Trakai, Litauen. NSR er som i fjor representert med en 4-, bestående av (fra baug): Sven Ole Mollestad Nicolaysen, Fredrik Winther Thorsen, David Een Sture Jr. & Markus Daae Qvale Holmemoe og reserve Lars Myhrer.. Webredaksjonen er på plass, og vil oppdatere så raskt egne løp, internett og vårherre ellers tillater.

En liten oppsummering

 

Da er U23 ferdig, noen er fornøyde andre er ikke så fornøyde. Men for våre egne stjerner ble dette et godt steg videre i riktig retning, i fjor ble det 12 plass, i år ble det en 8. plass. BM4x fikk en 17. Plass, noe skuffet og de fikk ikke til noe godt løp i finalen, så gutta kan bedre! De er unge og har mange år igjen i U23. BLM2x falt også litt ut av formen de har vist tidligere og fikk en 16. plass totalt.

 

Bjørn Jostein fikk en fin 8. plass han også, og forbedret seg betraktelig fra i fjor. Det blir RIO 2016 for den snille kjempen fra Horten.

 

Tale fikk Norges beste plassering med en 4. plass. Hun var ikke helt fornøyd og hadde nok håpet på en medalje. Men Tale er sterk og vi gleder oss til å se henne i World Cup neste år!

 

Dame toeren fikk norges nest beste plassering med en 5. plass. Jentene overrasket seg selv og gleder seg til neste år!

 

Neste års U23 VM går i Linz, Østerrike. NSR gleder seg og begynner snart kartlegging og planlegging til U23 VM 2013. Vi håper på å få tak i noe sponsing / stipend til en ny båt og noe støtte fra olympiatoppen / Norges roforbund til å kunne dra på treningsleir i løpet av vinteren.

 

Dag 6, the last day!

Da var siste dagn av U23 VM 2012 kommet, ut i ilden idag skal singlene, med Tale Fiskerstrand (A finale) og Bjørn Jostein Singstad (B finale).

Først ut var Bjørn Jostein Singstad i sin B-Finale, konkurransen var hard og tidligere heat viste at det er jevnt mellom alle, men hardest konkurranse ville komme fra Mexico, som blant annet har en 8. plass fra world cup i år. Bjørn Jostein ledet de første 1000m, men så kom Mexico og rodde igjennom Hortens gutten, men de siste 500m tok BJ Singstad og resten av feltet opp jakten. I mål var Mexico en lengde før Norge, så en 8 plass for Bjørn Jostein som er veldig mye bedre en det han presterte i U23 VM i fjor. 

 

Neste ut var Tale Fiskerstrand G. Hun rodde i A-Finale, ut fra start dro Tyskland ut en god ledelse som hun aldri ville gi fra seg, Tale lå på en 5 plass etter 500m, men Tale er rå i de midtre 1000m og ved 500m igjen lå hun på 4. plass. men kun en liten baugball foran GB og Latvia. Tale presset ut de siste kreftene og i mål lå hun knepent foran GB og Latvia. Litt skuffet etter løpet fordi hun ikke fikk til et så godt løp hun kunne.

 

NSR sine gutter har idag benyttet dagen til å nyte U23 atmosfæren uten å ha ubehagelig mengde nerver.

 

 

 

Dag 5, first day of finals! Part II.

 

Vi starter først med BJørn Jostein Singstad fra Horten, han skal ro i B-Finale i singel. Bjørn gikk som alltid hardt ut fra og hang med feltet hele veien, men mistet tredjeplassen med noen få meter til Belgia, han ror B-Finale på søndag (15.juli).

 

Tale kom i løpet senere, hun ledet også store deler av veien, men ble spurt slått av Danmark og en til, men endte på tredjeplass. Så hun er også å se i finalen på søndag (15. Juli).

 

Dametoer sin finale ville stå mellom England og New Zealand, men hvordan ville Norge gjøre det? Trude Meyer og Hanna Gailis Inntjore er unge jenter så de har mange år på seg. Jentene hadde en slow start, men jobbet seg opp i feltet og lå på 4 plass med 500m igjen, men de måtte gi tapt for en sterk spurt fra Tsjekkia. Men en 5.plass i sitt første U23 VM og Hanna er fremdeles junior. Dette lover bra! Gratulerer jenter!

 

Dag 5, first day of finals!

 

I dag har det vært C-Finale for BLM2x, BM4x og B-finale for BM4-.  Dobbelen kom nok ikke inn i en god flyt og endte nest sist i sin C-finale. BM4x, hadde heller ikke noe topp løp, men som alltid spurtet inn i det som var et veldig tett heat.

 

Dagens høydepunkt er selvfølgelig NSR sin B-Finale i 4-, de rodde mot: Irland, Tsjekkia, Canada, Kroatia og Ukraina. NSR hadde en god start og lå bare 4 sekunder bak teten etter 500m. Ved 1000m var de 3 sekuner bak Tsjekkia, Canada og Kroatia. Canada slo NSR i heatet og nå ville gutta ha revansj! De gikk opp i takt, økte trykket og dro seg nermere og nærmere motstanden. Ved 200m igjen var de foran Tsjekkia og litt bak Canada, Kroatia hadde sikret seieren, men gutta kjørte på og kom inn på andre plass! Herlig jobbet gutter! Vi gleder oss til neste år!

 

Senere i dag går BW2- kl 17:02, semifinale for BM1x kl 15:43 og BW1x kl 15:40 (Lokal tid), stay tuned!

 

As always check it out on: http://www.worldrowing.com/live-results?type=live

 

Siste halvdel av dag 4!

 

Etter lunsjpause var det tid for semifinale. BLM2x ut i C/D semifinale, det samme skulle BM4x, siste løpet i dag er BM4- A/B Semifinale.

 

Først ut var BLM2x som fikk til et litt bedre løp en de har gjort tidligere og fullførte en lengde bak Kroatia og ror i Semifinalen i morgen.

 

BM4x fikk hang med ut fra start og lå en lengde bak Hviterussland, men siste 500 m skrudde Norges ekspressen på motoren og fløy forbi! De ror også C-finale i morgen.

 

Så var det tid for dagens viktigste løp, semifinale i herre BM4-. Guttene må bli 3 eller bedre for å komme til A-finale. I Amsterdam i fjord (2011) endte guttene på 12 plass og er ute etter å forbedre det. I semifinalen rodde de mot Tjekkia, Spania, England, New Zealand og Kroatia. Norge fikk en litt treg start, men hold de i midtre 1000. Siste 500m spurtet de inn, men teten hadde for stor ledelse og guttene kom innpå 5. plass.  De slo Kroatia og ror mot Tsjekkia, Kroatia, Canada, Irland og Ukraina i morgen klokken 12:11 lokal tid (11:11 norsk tid).

 

Gutta er gira etter å forbedre resultatet for i fjor og vil tømme tanken og gjøre sitt beste i morgen. As always check it out on: http://www.worldrowing.com/live-results?type=live

Første halvdel av dag 4 i Trakai!

 

I løpet av dagen har Bjørn Jostein kjempet seg inn til A/B semifinale, i et tøft heat spurtslo han en sterk roer fra Finland med fire hundredeler!

 

BLM2x med Nicolai Wiik og Alex Ivanov hadde ikke et lige godt race og skal ro C/D semifinale i morgen (lørdag).

 

BM4x hang med feltet hele veien, men manglet litt for å karre seg til A/B semifinale, men det er unge gutter som har mange år på seg! BW1x og BW2- har fri i dag, men skal ut i semifinale (1x) og finale (2-) på lørdag.

Senere på dagen blir det syrefest med NSR sin 4- i semifinale! De skal ro mot (bane 1 mot 6): Kroatia, Tjekkia, England, Spania, New Zealand og NORGE!!! De må bli nummer tre eller bedre for å komme seg til A-finale. Løpet går klokken 16:21 (head 2 med Norge, heat 1 går klokken 16:14).

 

Spania rodde på nesten samme tid som Norge i semifinalen, Kroatia rodde 4 sekunder tregere enn Norge. England har rodd veldig fort og ser ut som en av favorittene. New Zealand rodde 6 sekunder tregere, men rodde nok ikke løpet ut.  Så dette blir en syre festival hvor alle lagene legger ned alt de har!

U23 VM, dag 3. Ny dag, nye muligheter.

 

Dag nummer tre vi er her i Trakai, for noen er det andre dagen med konkurranser (4- og BW2-) og for noen er det første dag med heat. På programmet i dag står det: BM1x med Singstad, BW1x Gjørtz, BM4x, BLM2x CR og BM4- NSR. Dame toer har fridag i dag og på fredag (13.7)

 

Singstad fra Horten roklubb kontrollerte inn til andre plass bak talentfulle Alexander Alexandrof fra Azerbajan, så fulgte dame singel, Tale tapte spurten etter litt halvveis innsats, hun er videre til semifinale og har fri i morgen (fredag 13), BLM2x fikk det ikke helt til og må ro oppsamling på fredag (13.), BM4x hadde en fantastisk innspurt forbi USA og Sveits, men må innom oppsamling de også.

 

Så Le Grand Finale på dagen var NSR sine egne favoritter i fireren. De rodde oppsamling og måtte komme på tredjeplass for å kvalifisere seg videre til semifinale. Ut fra start lå de litt bak Irland, men ved 1000m var båtene jevne og NSR dro forbi, men for å spare krefter til morgendagens semifinale, så de slo av kraften og takten 600m før mål og lot Irland og Ukraina ro forbi, men de er i semien med friske bein!

 

Heat nummer en i BM4- går i morgen (fredag 13.7.12) klokken: 16:14, HEAT nummer to med NORGE ror klokken 16:21.

 

Dag 2, heat dag!

I dag er første dag av U23 VM.  Ut i ilden i dag skulle vår egen NSR gutter i BM4- og BW2-. Dagen i dag har vært som de foregående, strålende sol, varmt og lite vind.

 

Først ut var Trude Meyer og Hanna Inntjore (siste års Jr A) i dame toer, de to første i heatet gikk videre til A- Finale, resten til oppsamling. NZ tok en tidlig ledelse som de aldri ga fra seg, men våre jenter vant kampen mot USA om andre plassen og er i finalen!

Fireren var i det tredje og siste heatet mot Canada, Tjekkia og Australia. NSR endte på fjerde og må ut i oppsamling, de hadde en dårlig første 1000m og lå 4 sec bak Canada på 3. Og 8 sek bak Australia på første (australia som de var 3 sek bak i Henley RR). I tredje 500m hentet guttene inn en god del, men rotet igjen i spurten, men på en dårlig dag så var  de en halv lengde bak Canada, av de som er i oppsamling har Norge klart best tid! Og hadde karret seg direkte videre om de hadde vært i en annet heat. Det litt halvdårlige løpet ble begrunnet med litt feildisponering og nerver, men i morgen er guttene tilbake og vi kan forvente oss en solid løp, men en god første tusen og en giftig siste halvdel! Vi gleder oss! De ror mot Ukraina, Litauen og Irland!

Som alltid Tune in på http://www.worldrowing.com/live-results?type=live løpet går 16:03 NORSK tid!

 

Dag to – vikarens time i påvente av hr redaktøren

Kort innpå fra hjemmestudio: 

NSR sine gutter i den norske 4- kjempet som løver for å unngå oppsamling i U23 VM, men kom 1,5 sekunder for sent til å slå Canada. Selv om det er vanskelig å sammenlikne tider i de tre heatene, er det mye som tyder på at heatsammensetningen ble avgjørende. Våre gutter hadde henholdsvis 4 og 6 sekunder bedre tid enn Kroatia og New Zeeland som ble direkte kvalifisert til semifinalen fra heat 1 og 2. Av de fire båtene som skal ro oppsamling i morgen har den norske båten suverent best tid i forsøkene, henholdsvis 7, 19 og 29 sekunder bedre tid enn konkurrentene som er Irland, Ukraina og Litauen. Det burde være en overkommelig oppgave å bli blant de tre beste i oppsamlingen. Vi satser på at det tilbys intensiv fysioterapi og plenty protein for morgendagens oppsamling. 

De norske jentene i 2- gikk direkte til A-finale!

Redaktøren oste over banen i sitt singleløp i “Nito”, men måtte se seg slått av det som høyst subjektive kilder ved måltårnet i Trakai betegnet som “gorillaer”. Uansett tøft gjort å stille i single for en enåregutt!

Følg med i morgen kl. 1603 norsk tid folkens – spennende å følge live!

 

 

Dag 1 (direkte fra pressekonferansen!)

 Da er hele laget på plass i Trakai, de fleste ankom i går (mandag 9.7), mens reserveroeren AKA pressekorpset kom i dag. Været har vært fantastisk så langt, lite vind, varmt og sol. Opplegget for de norske roerne er supre, vi bor på et veldig fint hotell 5 minutter unna banen. Skrekkhistorier fra fjorårets Baltic cup og stereotypiske YouTube filmer om Øst-Europa stemmer ikke med Trakai som virkelig er en sjarmerende liten by.

Racingen starter i morgen med reserveløpet, der Lars Myhrer skal ro i fullt heat. Løpet går klokken 12:37 lokal tid (11:37 norsk tid). Deretter starter heatene, første norske heat er klokken 16:49 lokal tid, med Trude Mayer og Hanna Inntjore i BW2-. Neste løp er 17:45 lokal tid, da er det NSR gutta som skal ut i ilden mot tre andre svært god lag fra Australia, Canada og Tsjekkia.  De resterende norske lagene (BW1x, BM1x, BLM2x & BM4x ) har heatene sine på torsdag 12.7.

 Tune inn på: http://www.worldrowing.com/live-results?type=live for live results!      

 HUSKE TRAKAI,  LITAUEN ER 1 TIME FORAN NORGE!

 Annen informasjon:  http://trakai2012.com/media

 

—————————-

Gutta har løftet vekter, nappet i romaskin, lagt kilometer på kilometer bak seg på vannet i Norge, Belgia, England og Tyskland for å ha kommet seg i den posisjonen de er i nå,  representanter for Norge i U23 4-. Norge sender en ganske stor tropp (for Norge å være).

 BM4x: Bærum RK, Cr, Kristiansand RK & Sandefjord RK.

BW2-: Cr, Kristiansand RK

BW1x: Ålesund RK

BM1x: Horten RK

BLM2x: Cr

BM4-: NSR

 

Racing starter på førstkommende onsdag (11. Juli 2012). U23 VM har flere påmeldte en noen gang, så konkurransen er tøffere en noen gang, men det er NSR gutta også!

 NSR sin 4- var den første båten til å treffe 96% av prognose tid (% av verdens rekorden i U23) av de kvalifiserte. I ratzenburg international regatta kom de på 4. Og 3. Plass og slo blant annet, Brasil, Frankrike, Polen og Tyskland-lag.

 For mer informasjon kan du ta en titt på: http://www.worldrowing.com/events/2012-world-rowing-under-23-championships

 Er du spent? Det er i alle fall redaksjonen!!! Stay posted we are live from the scene upcoming Wednesday!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *