EM 2012

EM 2012

EM var arrangert denne helgen 15.-16. September. Her deltok tre norske båter; M2x LWM2x og W1x. 

I år var det rekordmange nasjoner som deltok, nemlig 36. Det var høyt nivå med flere av OL lagene, både a finalister og andre. Forholdene var egentlig ganske perfekte hvertfall søndagen, og den norske troppen gjorde en god jobb! Det gjorde også Nito Simonsen og Stian Kjennvold som kommenterte løpene på Eurosport.

Tale Fiskerstrand i 1x var for første gang i A finale i seniorklassen i en internasjonal regatta. Hun har tydeligvis ikke sluttet å trene etter u23-VM i sommer (der hun endte på 4.). Hun rodde mot meritterte roere, men endte på en fantastisk 5.plass! Som Stian Kjennvold kommenterte er Tale veldig viktig for kvinnesiden i Norsk roing, og da er det gøy når hun gjør det så bra. 

2x med Nils Jacob Hoff og Kjetil Borch fikk edelt metall, nemlig bronse. Her også konkurrerte de mot blant annet OL deltakere og slo dermed bl.a Litauen som kom seg til A finale i London. 

Tredje norske båt var lettvektsdobbel med kombinasjonen Thomas Elholm og Svein Urban Ringstad. De kom seg inn på en 2.plass i c-finalen, altså 14. plass totalt.

Bra jobba!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *