Medaljer og money flow

Medaljer og money flow

 

Noen av NSRs aktive roere rodde langdistanseregattaen Rå, før finstasen kom på til Høstfesten. I år fikk Årungen Ro- og Padleklubb sponsor som var så vennlig å gi pengepremier til raskeste mann og kvinne i senior singlesculler.

Vi tror vi rodde rundt 7km denne gangen. Solen strålte etter hvert gjennom tåken og det var nesten ikke et eneste vindpust i den tiden alle båtene befant seg på vannet. NSR stilte med to HjrA singler; Edvart Svingen og David Anderson. Bente Vagle var eneste junior dame single. Patrick Sture og Petter Svingen var i toer, Oscar Helvig i HS single og Anna Sture i DS single.

Regattaen er fortsatt ganske liten, selv om den vokser betraktelig fra år til år. Det er ikke like mye på spill som det pleier å være, og regattaen kan av og til ”bare” bli betraktet som en skikkelig god treningsøkt. Men når man etter hvert befinner seg på start og plutselig innser at du skal ro 7-8km alt du kan, og det i tillegg er en veldig sjenerøs pengepremie blir man redd. Oscar hadde til og med vært redd en hel natt. Man glemmer nemlig hvor hard denne regattaen er, hver eneste gang. 

Oscar startet ved siden av Bjørn Jostein Singstad. De startet med god fart frem til 1500m der Oscar begynte å få noen meter på Singstad. Det kan ikke sies at det ble dårlig fart etter dette, for Oscar økte ledelsen hele veien.  

Toeren og Bente hadde hver sin enslige marsj over banen, da de begge var one-of-a-kind i dette selskapet. Bente tok til og med igjen en dobbel på veien! Enslig var også NSRs herreåtter som startet siste og tok igjen flere båter på veien. Sara Hegge gjorde en god jobb som cox ved rundingsbøyene i hver ende av banen. Åttermannskapet drar til Bostons Head of the Charles til helgen, så vi kan vel kanskje kalle Rå en slags super komp for dem.  

David og Edvart startet blant harde konkurrenter i jrA. Edvart var ikke helt forberedt da han egentlig hadde meldt seg på i 2x, men makkeren Jacob Aanderaa måtte trekke seg. Men guttene gjorde det slettes ikke verst og fullførte på bra tider.

Anna hadde to konkurrenter. Starten gikk bra og hun var fort forbi Kristiansand som startet samtidig. Resten av løpet gikk ut på å ta igjen Marianne Nordahl fra CR. Etter å ha rundet bøyen etter omtrent 2500m, startet det verste strekket. Takene blir kortere og mindre effektive hvis du ikke er oppmerksom hele tiden. Mållinjen kom ENDELIG og Anna tok gullet.

Pokalen for flest jenter påmeldt gikk dessverre til CR, mens NSR vant for flest gutter! Pengepremiene på 3000kr til førsteplassene gikk til Oscar Helvig og Anna Sture, mens andre og tredje fikk 1500kr og 500kr. De blakke ungdommene var strålende fornøyd!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *