Lempning av vinterroingsreglene

Styret i NSR forsøker å være på høyde med utviklingen. I tråd med dette har vi fått med oss at våren er kommet til Oslo-området lenge før den offisielle vintersesongen avløses av vannsesongen 15. april.

På styremøtet tirsdag 10. mars ble det derfor besluttet visse lettelser i reglementet for vinterroing:

  1. Senior/U23, JA og JB kan ro i det begrensede roområdet med 2x, 4x/4- og 8+. Hvis det er mer enn én båt på vannet skal det være to følgebåter på vannet og som skal plassere seg slik at det alltid er en følgebåt i nærheten av roerne.
  2. Skal det ros med 1x eller 2- skal forholdet mellom robåt og følgebåt være 1:1. (En singel og en 2- krever altså to følgebåter!!!)
  3. JC tillates ikke å gå på vannet før 15. april.
  4. Enkelte netter er fremdeles kalde, men ned mot -5 grader. Dette danner isskorpe på vannet, innbærer at følgebåten Hans (av tre) ikke kan brukes, og heller de beste racer-båter. Når har vært kaldt er det trener/fører av følgebåt sitt ansvar å kjøre en runde med Følle for å sjekke om det er is på vannet. (Brakkvannet innerst i Frognerkilen er særlig utsatt).
  5. Selv om det er T-skjorte-temperatur i solveggen på båtplassen, vil vanntemperaturen ennå i lang tid ligge på bare noen få plussgrader. Begrensningene foran er begrunnet i sikkerhetsmessige hensyn, og erfaringen så langt i vinter viser at det er viktig at de overholdes også av de mest erfarne roerne.

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *