Treningsleirene påsken 15

NSR har mange jern i ilden denne påsken – eller årer i vannet, hender i sving, armer i catch, swiveler å stramme osv osv.

Dette er positivt på mange måter, det er et bevis på at aktiviteten i klubben er god, samarbeidet med andre klubber er bra og vi har mange roere fordelt over flere klasser (herrer, damer, senior, junior etc). Dette er tiden av året hvor man må peke seg ut et mål og trene spesifikt for det. Så derfor har NSR sine roere spredt seg rundt i Europa. Alt fra det ”eksotiske” Bergen, via Frognerkilen, Toulouse, Sevilla og ned til sesongmodne appelsiner i Aviz Portugal.

Fordelingen ser slik ut:

 • Bergen
  • Sara Hegge, Damer Senior/U23 lettvekt.
  • Patrick og Petter, herrer U23 lm2.
  • Oscar Helvig, herrer U23 1x
 • Sevilla
  • Theodor A. Wiik, Herrer U23 lettvekt 4-
  • Anna Een Sture, Damer U23 tungvekt 2x/2-
 • Frognerkilen og omegn
  • Bente og Sara, Junior A damer
 • Aviz, Portugal
  • Markus (Masse navn) Holmemo, Rekruttgruppa.
 • Toulouse, Frankrike
  • Herrer og damer første års junior B og A

Eneste negative med dette er å samle en god og fin artikkel for leserne av verdens fineste hjemmeside. Ivrige brevduer har blitt sendt ut på tvers av Europa og bedt om små oppdateringer om hvordan treningen går. Den første brevduen som returnerte var ikke overaskende fra Anna Een Sture. Sjekk jevnlig innom her, for dette vil bli oppdatert sporadisk.

 Markus (Masse navn) Holmemo, Aviz.

Mens andre roere har jaktet på det perfekte åretaket I Toulouse, Bergen, Sevilla, og Frognerkilen, har jeg som vært på samling i Aviz sammen med rekruttgruppa og elitegruppa til roforbundet. Der ble det rodd både 1x, 2x, og 4x i tråd med målsetningen om å skape en norsk 4x med potensiale til å hevde seg internasjonalt. Været var som vanlig upåklagelig, og man følte seg ikke rent lite bortskjemt i 30 grader og sol, mens man hørte historier om snøkaos, regn og tåke som roerne hjemme i Norge fikk slite med. I tillegg til den ordinære treningen, hadde roforbundet også leid inn Valery Kleshnew, som gjorde biomekaniske målinger av roingen. Som vanlig fikk man bekreftet at mer lengde, mer kraft, og raskere catcher vil få båten til å gå fortere. Danmarks landshold, og Portugals lettvektere på plass i aviz, i tillegg til det norske laget. Det var derfor nok av verdensmestere å bryne seg på, både på vannet og i vektrommet på land.

Anna Een Sture (Theodor A. Wiik)

Theodor og jeg befinner oss i Sevilla med Kristiansand Roklubb. Theodor har vært her helt siden midten av mars, mens jeg er her i påsken. Det er over 30 grader her i solen og jeg sliter.

Men vi er takknemlige for at vi ikke må ro i vannrett snøkaos som de i Bergen. Theodor og fireren ser bedre ut en noensinne, og tidene på dagens 1500m ble ikke verst.

Hanna Gailis og jeg har hatt noen økter i toer – en morsom og mentalt slitsom utfordring. Denne båtklassen krever fokus! Vi hadde våre første intervaller i dag i takter rundt 36. (Uvant for en singelroer!) Det var litt kaos, men med fokus på rytme og heng ble det bedre hele veien. Hannas universitetslag Durham har ankommet hotellet. De er rundt 50 roere. I tillegg til Yorks damelag, det spanske juniorlandslaget og padlere er det som alltid folksomt her på kanalen i Sevilla.

11139730_10153168173288774_1180687548_n

Maarten m.fl. i Toulouse

Det er veldig fint her, og at stemningen er på topp. Været har vært litt dårlig, men siden i dag er det sol og flat vann. Maten er kjempebra (og typisk fransk) og noen av oss bor på et gammelt borg fra 1300tallet. Elva er fin og bred, og vi deler dem med britiske roere, danske padlere, og hviterussiske kanoere. I dag og i morgen tidlig er det en liten pause, helt i midten av leiren, for å gi hendene og kroppene litt ro. Resten av leiren lover mye godt, og alle roere har gjort mye fremgang siden første økten på lørdag. Roger og Kristin har vært med oss siden i går og blir til og med fredag. Hilsen fra oss alle!

 Sara Hegge, Bergen. 

Siden starten av påskeferien har roerne Patrick, Petter, Oscar og Sara befunnet seg på roleir på Nordåsvannet i Bergen. I dag kom også Michael for og trene sammen NSR roerne men også de andre roerne fra de forskjellige roklubbene i Norge. Samlingen er hovedsakelig for utviklingsgruppene bestående av roere som satser på u23 nivå hvor målet er og prøve ut ulike kombinasjoner for et eventuelt U23 VM. Kraftsentertrenerne Per Helge og Sebastian Baranzano Lena sørger for treningsprogram og teknisk oppfølging på vannet.

Etter to samlinger i solfylte Spania og Portugal har det vært en stor omstilling for de litt bortskjemte NSR roerne. Vi kan ikke lenger slenge på oss rodrakten og ta på solbrillene, derimot må vi heller ruste oss for det av vær Bergen har og by på. På en og samme økt har vi opplevd alt fra solskinn og flatt vann til full snøstorm. Allikevel holder gjengen holder positiveten oppe og vi er ikke lenger like overrasket over de plutselige væromslagene.

For min del foregår treningen i både singel (kan rapportere om at den nye singelen lever i aller høyeste grad opp til forventingene!), dobbel og dobbelfirer med de andre lettvektsjentene jeg skal møte på seatrace første helgen i mai, om en plass i dobbel som skal sendes til u23 vm. Patrick og Petter bruker samlingen på å ro lettvektsdobbel da det er deres mål for sesongen, mens Oscar fortsetter å dunke inn kilometer i singelen.

 

Sara Hegge, Bergen, del 2. 

Da har alle roerne som tilbrakte påsken i Bergen kommet vel hjem. På tross av været og noen dager med is på vannet har vi fått unnagjort noen gode økter både på vannet og innendørs. Det har vært veldig gøy og trene i en så stor gruppe med roere fra forskjellige klubber. Det har gitt oss muligheten til å prøve ulike båtkombinasjoner, som alltid er en veldig lærerik og spennende opplevelse. Pausene ble brukt til runde på runde med intenst kortspill, og konkurranseinstinktet var like bra på land som på vannet.

Nå er det bare å holde ut den siste måneden før sesongen braker løs, og bruke den siste tiden på å gjøre seg klar til seatrace og første regatta

Selv om vi ikke fikk oppleve den fine påskesolen, som det går rykter om at har vært mye av på Østlandet. Fikk Michael, Oscar og jeg en fin tur over påskefjellet på veien hjem, takket være Oscar som kjøre oss fra dør til dør.

Vi takker Seb og Per Helge for en bra samling.

 

Sara Juel og Bente Vagle, Frognerkilen.

Hjemlige trakter og Frognerkilen er årets heldige vinner av å få huse Bente og min påskesamling. Første to dagene har Jonas vært med oss, og det har gått mye i singelroing og teknikkterping med Lars i følgebåt. På onsdag dro Jonas videre til fjells, men det ble ikke øredøvende stille av den grunn. Vi fikk besøk av Une og Maja fra henholdsvis Tønsberg og Horten roklubb.

Vi har fått prøvd oss i litt dobbel og dobbelfirer, og forholdene har vært upåklagelige frem til i dag. Lars hadde et håp om at vi skulle få rodd rundt Ormsund, men med hvite bølgetopper og gjennomvåte roere etter et par kilometer gikk den planen i vasken. Vi fikk rodd noen kilometer til i le av noen øyer, før vi tok fatt på den våte tilbaketuren. Ellers begynner teknikken å sitte bedre og vi begynner å skjønne at det kanskje er mulig å ro 2000m i 30+ i takt.

 

 

 

One reply on “Treningsleirene påsken 15

 • Rosjefen

  Med 18 NSR’ere på vanntrening på 5 forskjellige steder, gir det nesten ingen mening i snakke om at vannsesongen begynner om 14 dager. Men for de av oss som fremdeles bare kan “kose” oss på romaskin, ser vi med lengsel fram til nye beretninger og ikke minst bilder fra dere som allerede har satt årene i vannet. En ivrig redaksjon vil straks sørge for publisering.

  Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *