Østlandsregattaen er forbi!

Mange av landets roere samlet seg igjen på Årungen 30. og 31. mai for å måle krefter!

Roklubben.no har store ambisjoner og sendte ut et førsteklasses team for å dekke anledningen for våre mange og kresne lesere. Finn bildene til Lars på facebook og her, og les først juniorreporter Sara Slettemark Juels imponerende bidrag. Deretter vår garvede og erfarne seniorreporter og redaktør Anna sitt verk.

Sara forteller:

I helgen sto årets andre nasjonale regatta, Østlandsregattaen for tur

og NSR fikk også denne helgen bevist at vi er en av landets ledende roklubber. Med startende i alle klasser fra jrD til masters, og en større gruppe juniorroere enn noen gang gikk det ikke lang tid mellom hver gang det var rødt på premiebryggen.

Første finale for dagen var åpen nybegynner. Det er denne klassen de fleste nye regattadeltagere starter og for NSRs ferskeste juniorer var det ikke noe unntak. Dette er roere som har startet etter rekrutteringsprosjektet som ble satt i gang i våres, og med 14 roere fordelt på to 4x, en 4- og en 2x kan vel prosjektet sees på som en stor suksess. Alle lag gjennomførte med stil, og med tanke på at det er roere som ikke har rodd i mer enn en måned har vi tro på at denne gruppen kan komme til å herje regattabanen i nærmeste framtid.

Neste finale ut var herre jrB singel. NSR sine tre gutter, Jonas Juel, Andreas Clifford og Pierre Bret, var alle å finne på premiebrygga etter hvert sitt heat. Jonas og Pierre med hver sin gullmedalje, mens for Andreas glapp gullet med et halvt sekund. Like etter var det herre jrC singel, der Edvard Mjåtvedt kom på 3. plass i et heat, mens Petter Arnøy tok 4. plassen i et annet.

Neste finale for NSR gikk fra 2000m, og det var dame jrA 2x. Her stilt Sara Juel med makker Maja Aspenes fra Horten. Ettersom dette var deres første ordentlige finale sammen, uten sykdom, var det litt nerver før de rodde opp til start. Men jentene leverte og krysset mållinja først.

Finalen etter var herre jrA 1x. Dette er en av de tøffere klassene, men David Anderson greid å ta seg til en finale etter forsøkene på morgningen. Der måtte han se seg slått av resten av feltet, men med tanke på hvor mange som stiller i denne klassen er ikke 6. plass noe dårlig plassering.

Jonas og Pierre var igjen å se på startsstreken, og denne gangen i herre jrA 2-. Der var også Elisabeth Wiik, som startende i dame jrA 2-, sammen med makker fra Bærum Roklubb, Klara Moen. Jonas og Pierre rodde inn til bronse, mens Elisabeth tok gull.

I singel for herre senior lettvekt, tok Patrick Sture gullet, mens bronsen gikk til Theodor Wiik. Løpet etter var dame senior 2x, og der rodde Sara Hegge inn til sølv med Maia Lund fra Bergens. Sara har i den siste måneden vært gjennom to seat race til U23 VM og uttaket er enda ikke over i det som ser ut til å være en rekordjevn gruppe på tre jenter.

I herre jrB 2x tok Jonas en suveren seier med Lars Benske fra Fredrikstad. De kom i mål 8 sekunder foran neste båt. I herre senior 2x teamet Patrick opp med makker Petter Svingen og de kom i mål til sølv.

JrB guttene var igjen i båten, og denne gangen for å ro jrA 4-. Her ble det 2. plass på Pierre, Andreas, Jonas og Lars (Fredrikstad), og disse guttene fortsetter trenden fra forrige regatta med å forsyne seg kraftig av medaljefatet.

Siste finale med NSR i for dagen var lettvektsingel for dame. Her dominerte Sara som på forrige regatta og kom i mål til muligens dagens mest suverene seier, 16 sekunder foran neste båt.

Søndagen fortsatte de fine forholdene og solen tittet frem og gjorde dagen litt lettere med tanke på at man ikke trengte å uroe seg for om man hadde nok tørt tøy. For de som hadde forsøk startet det tidlig, og en av de som fikk kjørt seg var Jonas. Han stilt likeså godt opp i jrA 1x endte opp i det desidert tøffeste forsøket. Han kjempet hardt hele veien og i mål var han ½ sekund unna B-finalen og 4 sekunder unna A-finalen, og tiden hans ville vært klart god nok til å komme videre i de to andre forsøkene.

Første finale for dagen var herre jrB 1x. Pierre tok i dag, som i går 1. plassen, mens Andreas kom inn på 3. plass. Neste finale var åpen nybegynner, og NSR hadde en 4x med bestående av Aleksander Heiberg, Nicolai Fongaard, Hugo Haavind og Charles Bret. I åpen jrD stilte Ella Hegge og Marie Glomnes i 2x og tok sølv. Det gjorde også Edvard i herre jrC 1x.

I dame jrA 2x hadde NSR to båter i finalen. Emilie Helvig og Karoline Hovland tok 6 plassen, mens Sara rodde inn til seier sammen med Maja fra Horten. I herre senior 4- satt Markus (masse navn) Holmemo sammen med roere fra Sandefjord, Fana og Kristiansand. De rodde inn til seier, mens den rene NSR båten, bestående av Peder Strand, Njål Stensland, Michael Nicholas og Theodor Wiik, tok 4. plassen.

På startstreken for herre jrA 2- lå det plutselig to jentebåter med hver sin NSR jente på baug. Løpene DS2- og DJA 2- var slåtts sammen med guttas løp. Dette så ikke ut til å plage Anna Sture og Hanna Gailis Inntjore (Kristiansand) som rodde i mål først, med en tid god nok til å slå de fleste guttetoerne.

I DS2x rodde Sara nok et godt løp, denne gagen sammen med Agnes Karlseng fra CR, og de kom i mål først. I HJC 2x kom Edvard og Charles på 3. plass, mens Petter Arnøy og Tinius Sonberg kom like etter på en 4. plass. I HJB 2x vant både Jonas og Pierre og Andreas og Lars fra Fredrikstad hvert sitt heat, og de to doblene hadde også beste og nest beste tid.

I DJA 1x hadde Bente og Sara greid å ta seg videre til en A-finale, og med 18 startende båter var det ikke en lett oppgave. Bente kom på 5. plass, mens Sara tok 3. plassen. I DJB 4x ble det mer edelt metall, Rebekka Aanderaa, Zoe Norden, Hanne Pettersen og Andrine Flaatedal kom på 2. plass og tok sølvet.

Patrick og Petter tok igjen sølvet i HS2x, men denne gangen var de under et sekund unna gullet, og kanskje enda viktigere, de var et drøyt sekund unna kvalifikasjonstiden til U23 VM.

I dame senior 4x stilte Anna, Sara J, Bente og Maja fra Horten. Jentene sto under 30min før løpet skulle starte, stive i beina etter å ha rodd singel, og lurte på hvordan de skulle få komme seg opp til start og unngå 1000 kr i bot uten båt. Det viste seg at alle de tre 4xene var opptatt. Maja og Horten hadde heldigvis en båt å låne oss, og uten å ha fått stilt fotbrett rodde de opp til start så fort de kunne. Der lå alle de andre båtene i banen alt, og NSR jentene var såpass sene at ikke dommerne ikke hadde tid til å gi dem gult kort for å være forsene. Men til tross for nesten å ha rodd et løp opp, rodde jentene inn til 4. plass.

Siste løpet til NSR for dagen var igjen lettvektssingel for damer. Her rodde Sara inn til seier igjen, men denne gangen «bare» tre sekunder foran nummer to. Godt å vite at Super Sara også er menneskelig og ikke vinner med over 10 sekunder hvert løp.

Tusen takk for en vel gjennomført regatta av Moss roklubb. Vi i NSR er evige takknemlige for å ha så god bevertning i hallen ved siden av oss. Det å kunne kjøpe sveler med Nutella etter at alle løpene er ferdige gjorde rigging og biltur hjem litt lettere. Også en stor takk til lagleder Stein-Ove Solberg og Erik Juel, trenere Maarten, Roger og Jo og alle foreldre som har hjulpet til. Uten dere hadde det nok ikke vært så mange båter fra NSR på vannet.

 Her er Annas redegjørelser:

Sara Hegge rodde i lørdagens første finale i en lettvektskombinasjon med Maia Lund. De kom inn på andreplass bak CR-båten. Så gikk det videre til noen andre dobler. Denne gangen Hjrb 2x. Her vant Jonas Juel med Lars Benske fra Fredrikstad! Disse er del av 4x/4- med Andreas Clifford og Pierre Bret. Andreas og Pierre rodde også dobbel mot Jonas og Lars. Da de omsider satte seg sammen i fireren, stilte de i jrA mot Fana og Moss. Fana ble en for hard nøtt og knekke, men det ble til slutt 2.plass til guttene i rødt.

Bente Vagle og Elisabeth Wiik satt i dobbeltfirer med Klara Omholt og Synnøve Foss. Det ble en tøff kamp mot fem andre båter.

Videre resultater fra lørdagen kommer med resultatlisten: Resultater ØSTLANDSREGATTAEN 2015

På søndagen viste det seg å bli ganske så raske forhold til fordel for alle som prøver å kvalifisere seg videre til andre mesterskap. Sara Hegge stilte i ny dobbelkombinasjon med Agnes Karlseng (CR) og rodde ille raskt. Under 1sek unna prognose for kvalifikasjon til U23VM ble det til slutt. Været var også til fordel for Patrick Sture og Petter Svingen som rodde inn til 6.32,7 i HSlv2x. Begge båtene menget seg blant tungvekterne, der Sara og Agnes til slutt tok gullet, og Petter og Patrick sølv.

Andreas Clifford rodde single i jrB og tok bronsen i sitt heat og Pierre tok gull i et annet heat!

Mange av NSRs nye juniorer var med på Østlandsregattaen som deres første noensinne. En dobbeltfirer med Aleksander Heiberg, Nicolai Fongaard, Hugo Haavind og Charles Bret kom seg helskinnet gjennom 500m i åpen klasse. Jentene Ella Hegge og Marie Glomnes rodde fint og synkronisert gjennom sin 500m. Farten var jevn og de endte med sølv!I HjrC1x tok Edvard Mjåtvedt også andreplassen med Petter Arnøy i helene.

Sara Juel slo seg sammen med Maia Aspenes fra Horten. De ledet fra starten av og etter en stabil 2000m tok de seieren med god margin. Herifra var det å finne en dobbeltfirer de kunne hoppe i. Dommere og roere var hyggelige og tålmodige som ventet på at NSR fikk orden på sakene, før starten i DS4x gikk. Her satt også Bente Vagle og Anna Sture.

David Anderson kjempet en hard kamp i HjrA1x, der det var veldig jevnt mellom de to første og de to neste båtene. Etter en fin avslutning kom han inn til bronse.

HS4- viste seg å bli et ordentlig spennende event med mange forskjellige kombinasjoner. Markus (masse navn) Holmemo befant seg i den seirende båten med Thomas Elholm, Marcus Christensen og Joacim Bøhn. Det var veldig jevnt blant de tre første, der de andre båtene var Norges Roforbunds satsningsbåt og en kombinasjonsbåt med Ormsund og Sandefjord. Deretter rodde en ren NSR-kombinasjon over målstreken.

Så var det tid for enda to nye kombinasjonsbåter. Denne gangen i toere; Elisabeth Wiik med Klara Omholt (DjrA) og Hanna Inntjore (KR) med Anna Sture (DS). De stilte i samme løp som HjrA, men fikk 30 sek forsprang. Det viste seg at seniorbåten allikevel rodde like fort som guttene, de var fornøyde med det som sin racingdebut sammen. Elisabeth og Klara holdt seg også foran noen av guttene!

På lørdagen tok begge jrb doblene seieren i hvert sitt heat! These boys are on fire! I et av heatene fikk også Kristian Søhr og Sam Lorgen prøvd ut konkurranseroing for første gang. Det samme gjorde dobbeltfireren med Zoe Norden, Rebekka Aanderaa, Hanna Petersen og Adrine Flaatedal. Disse jentene delte seg senere i dobler. I mix 4x ble det en het kamp mellom NSR-lagene

Regattaen nærmet seg slutten og vinden økte da Sara tok en ny seier! Denne gangen i single.

Takk til Moss for en godt arrangert regatta!

Lars Myhrer tok mange fine bilder av roerne i helgen. De kan sees på vår facebookside, ta en titt!

Og HELT til slutt:

fra den av redaktørene som har et nærmere forhold til rullator enn til robåt:

1) The Silver Lads er ikke omtalt over, men de stilte, vant sin Masterklasse (et lag på startstreken, men likevel..:) og rodde strålende mens blodet fosset i båten. Dette er gutter som gir alt – og som stråler over roing, påskudd til å kjøpe nye drakter, dingser og med drømmer om SK 2015. Glimrende!

2) TAKK til bidragsytere av ALLE slag – men akkurat nå særlig til de som er med å lage en hjemmeside som må oppdateres FEM ganger på en dag pga mange innsendte bidrag. Verdens beste rohjemmeside sier nå jeg!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *