Kjørbosprinten i stekende sol

Atter en gang klaffet været på Kjørbosprinten, og stemningen i NSR leiren ble hottere i takt med nye seire – og nye seiersvimpler.

Kjørbosprinten er en ca 480m lang sprintregatta, noe som gjør at roerne blir testet i andre egenskaper enn vanlig. Her kommer mål fort og du skal helst henge med fra starten.

I HjrB 2x gjorde nettopp Andreas Clifford og Jonas Juel det. Det ble et veldig spennende løp og det var vanskelig å avgjøre hvem som ledet forbi brygga. I mål var dessverre kombinasjonsbåten Fredrikstad/sarpsborg 0,7sek foran NSR, etter et veldig godt løp.

Sara Juel og Bente Vagle rodde så i dobbel. Her møtte de kombinasjonsbåten Moss/CR som fikk 9.plass i jrVM for noen uker siden. De fikk et lite forsprang i starten, men Sara og Bente var ikke klare for å gi helt slipp. Det ble et jevnt løp der kombinasjonsbåten gikk først i mål, to sekunder foran NSRs jenter.

Så kom etter hvert Djra1x. Sara J tok seg videre i forsøket, da det opprinnelig var over ti jenter påmeldt. Moss med Rebecca Bugge tok ledelsen med Sara tett på. Det ble til slutt sølv!

Endelig har klubben fått et godt tilskudd av jenter. Fire nybegynnere stilte i DjrB 4x. De fikk litt tekniske problemer med styrefoten og det kom nesten opp i vanlig regatta-distanse da de nådde mål.

Silverladsene stilte også i årets Kjørbosprint og markerte med det ettårsjubileum med raceroing for de to. Med løpet fra i fjor i minne, kunne man se store forandringer – ikke minst har en av dem blitt ti kilo lettere (!), men de fløt mye bedre sammen med litt lenger tak. Dette så man jo også på tiden og resultatet. Tre båter var påmeldt inkl. Geir og Tor-Geir. Bærum tok tidlig ledelse og økte inn til seier. Da signalet for Bærums målgang kom, stoppet likeså godt NSRs rosjef å ro misforstått med at det var deres signal – han har nemlig aldri hørt lyden av at båten foran gikk i mål. Bare dette er en seier i seg selv! Da Tor-Geir fikk startet opp igjen havnet de allikevel på 2. Plass, og er nå ekte SILVERLADS.

Elisabeth Wiik, Bente, Sara J og Emilie Helvig samlet seg i dobbeltfireren. Her ble det duell med en enkelt båt, og det var Bærum på hjemmebane. De fikk en god start og ledelse på jentene i grønt. Marginen økte og i mål var det 4 sek foran!

På søndag startet NSR med å ta nok gull og sølv i hjrb singel. Andreas Clifford satte inn støtet og tok gullet foran Jonas Juel. I neste heat kopierte Pierre Louis Clifford. Det samme gjorde Petter Arneøy i jrC. Tre seiersvimpler på rappen, og en mengde glass med hjem!

Sara J og Bente hadde nok et race i dobbell. Det gikk jo veldig bra på lørdagen, og på søndag avanserte de med en plassering. Det vil si; de stakk av med gullet foran Bærum.

Sara byttet makkere og båter i et sett, og nå var det tid for dobbel med Anna Sture. Her møtte vi Agnes Karlseng (CR) som tidligere på dagen slo Anna i singel og Rebecca Bugge (Moss) som slo Sara dagen før. Jentene var revansjesugne. Starten gikk som smurt og de tok en god ledelse. Resten av løpet spiste kombinasjon Moss/CR seg inn på Sara og Anna. Mål kom akkurat raskt nok. NSR var i mål 0,2 sek foran!

Andreas og Jonas tok med seg farten fra dagen før. De hadde en komfortabel ledelse, de så litt stive ut på slutten, men gullet var hele tiden deres. Nydelig roing av guttene!

Da Sara j skulle ut i singel var det noe sånt som femte løp. Det ble litt tyngre enn dagen før. Drammen kom forbi, men Sara bet seg fast. Det ble til slutt bronse.

Jentene i djrb 4x hadde nå fått fikset roret sitt og styrte nokså rett da de var i gang. De holdt godt på Bærum frem til 250m. Da ble det litt tungt å holde følge, men det er ikke et dårlig utgangspunkt for rofremtiden for dette jentelaget.

Silverladsene slo til på søndagen også. God rytme og lange tak tok dem inn til sølv! De var ikke de eneste masterroerne fra NSR. Jens Petter Koren stilte nemlig i singel. Det var tøft å holde følge med gutta fra Bærum, men han spurtet inn til bronse.

Det ble samlet sammen en åtter til årets mix 8+. Starten var dramatisk og brutal, men NSR var først ut. Bærum var tett på, men kom seg ikke forbi. De prøvde å løse det (kanskje ufrivillig) med å ro rett inn i oss. Da strokefireren fikk trukket inn årene kom vi oss allikevel løs. Baufire fikk litt fart på båten og vi drev inn til gull!

NSR sanket til sammen 11 seiere. Vi er opp i 61 seiersvimpler, og mangler 5 for å sette rekord!

Kjørbo er over, og nå kommer vel regn og høst – men husk nå disse sommerdager!

Silverlads Kjørbo

Silverlads i kjempehumør!

2 replies on “Kjørbosprinten i stekende sol

  • Runa (Moderator)

    Vi husker denne flotte helgen, og den fine regattaen som Bærum arrangerte! Mange takk til dem. Og til Anna som ror som en ener, og skriver ditto:)

    Svar
  • Rosjef Tor-Geir

    Tusen takk for nok en flott reportasje, Anna. Kjørboregattaen har gjerne en utfordrende logistikk for NSR, med mange og til dels uerfarne roere, en full (men i år ikke full nok) båthenger, mange løp med korte intervaller i mellom. En stor takk går derfor også til trener Kristian Moum, godt assistert av routvalgsmedlem Erik Juel som begge med stor ro og atskillig fett på nervene sørget for NSR kom helskinnet gjennom regattaen, og at vi som rodde (med unntak av de halvannet til to minutter man måtte ta i) stort sett kunne nyte en fantastisk solskinnsdag på og ved sjøen.

    Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *