This year’s Big Bike Ride

5 NSRere og 2 heldige medisinstudenter la lørdag morgen ut på den årlige sykkelturen Oslo-Drammen-Horten-Moss-(Årungen!)-Oslo, og alle kom hjem. Årets Big Bike Ride er faktisk den 5. i rekken.

Det var to puljer. Sara Juel og Anna Sture startet i den første, men da de nådde Bestumkilen møtte de på tekniske problemer OG Jacob Aanderaa som etterhvert ble med i jentenes drag. Mens jentene styrte og bannet over de tekniske problemene, kom Michael Nicholas og Patrick Sture + to gutter cruisende forbi; fort nok til at alt de rakk å si var hei. Synd å kalle dem for to gutter, men navnene er foreløpig ikke kjent for undertegnende, da det ble litt knapp tid i møtet med dem.

Plutselig fikk jentene luft i slangen og den lange reisen kunne for alvor begynne. Det gikk radig, og uten (tekniske) problemer nådde vi Horten kommune.  Ikke før nedoverbakkene til Bastøyfergen kom duskregnet, ganske vått, men heldigvis ikke så veldig kaldt.

På fergen stappet vi i oss sveler, energibarer, brødskiver, chips, sjokolade og kjeks og egentlig alt man fikk lyst på og fikk tak i.

Moss. 67km til Oslo og ca 30 km til Årungen! I Vestby begynner det å bli mørkt. På jordet er det tre skygger som Sara identifiserer som elg! Veiene fra Vestby til Ås er helt fantastiske med slake nedoverbakker og små oppoverbakker. Gleden er stor når Årungen dukker opp på sykkelskiltene; endelig noe kjent! Det går fort frem til der man kan se lysene fra Sentrum fra gamle mossevei, men derifra er det en evighet før man er forbi Ulvøya og endelig når Bjørvika. Fra Barcode til Havnepromenaden og ut til Frognerkilen har det blitt veldig behagelig å være sliten syklist på kveldstid, med nye og ryddige sykkelfelt. Vi nådde endelig hjem etter en haug av timer på sykkelsetet.

Morgenen etter kjørte Roger oss ut til Årungen. Når man etter 6km på vannet ikke aner om man ror eller bare sitter, kan det være at du fortsatt er full eller som oss, er veldig veldig utmattet.

 

Her har Anna syklet styret inn i eikene på Jacobs bakhjul i et aldri så lite velt i feltet

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *