Reisebrev fra O2 snapperne.

Oscar og Markus er for tiden i Sierra Nevada, for å puste tynn luft på høydesamling med Norges Roforbund. Her ligger et hotell med olympisk svømmebasseng, innendørs og utendørs friidrettsbane, vektrom, og en stor samling romaskiner. Alt dette bygget 2500 meter oppe i den spanske fjellheimen. Treningen består av, sykling, romaskin, og fjellturer opp til toppen Pico De Veleta på 3398 meter. (Oscar toucher 3400 når han står oppreist).

 

I tillegg er det mulighet for roing på et vannreservoar 1500 meter ned i en dal. Her finnes verken brygger eller båthus, og roerne er pent nødt til å vasse ut til vannet står opp på lårene, for å ut båtene. Til gjengjeld ligger reservoaret godt skjermet i en kløft, og med fravær av andre båter byr det på ypperlige roforhold. I tillegg til roere, er også norske utøvere og støtteapparat innen svømming, padling, friidrett, og triatlon representert. Det er derfor gledelig at norsk er det foretrukne språket i Spania, når troppene samles og det viktigste temaet for dagen diskuteres; dagens mat i kantina. Den norske rotroppen skal totalt tilbringe tre uker i Sierra Nevada for optimal effekt på hemoglobinet. Om ikke blodverdiene blir helt på nivå med spanske syklister, reiser i hvert fall roerne hjem uten sprøytemerker, og med god samvittighet.@

 

Oscar på 3398moh12178056_10207884801068532_607248465_n

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *