NSR i USA

En av NSR sine roere gjør seg klar for å se om vinterens arbeid vil bære frukter. Ole Henrik Bang-Andreasen er roer ved Northeastern University i Boston, USA.

 

Northeastern har gjennom tidene vært en av tungvekterne innen varsity roing. Det er ikke til å stikke under stol at Ole gjør det godt i USA. For tiden stroker han toppbåten til Northeastern.

Under finner du et lite skriv fra Ole, om hvordan vinteren har sett ut.

Northeastern med Ole i tet starter sessongen 2. April mot Pennsylvania univeristy, der de skal kjempe om Burke Cup, et trofe Northeastern tapte knepent i fjor.

Vil du vite litt mer om Ole, så ta en titt her: http://www.gonu.com/roster.aspx?rp_id=3912&path=mrow

 

Northeastern har forøvrig Os roer Arne Hadler-Olsen på laget.

 


 

Etter en god vinter og to treningsleirer til Sarasota, Florida, nærmer sesongen, eller the dual-season som vi kaller det her, med stormskritt.

Vi drar til Philadelphia fra Boston fredag og ror mot University of Pennsylvania lørdag morgen rundt kl 14:00 norsk tid. Vi har trent hardt gjennom hele vinteren, og under treningsleirene i Sarasota rodde vi rundt 280km i uken. Det kan sies at vi sov godt om natten de ukene.

Ellers har det vært mye langkjøring og intense økter i styrkerommene, på romaskin, og på Charles River. En typisk økt for oss er rundt 20-30km, og for å sette ting i perspektiv så er langkjøringsfarten våres (uavhenging av vind og vær) 1:42/500 med 20 tak i minuttet på klokken.

Om dagen stroker jeg varsity åtteren (førstebåten) og har ett solid mannskap bak meg. Jeg vil tro at snittet på 2000m er rett over 6 minutter og på 6000m godt under 19:36 (som tilsvarer 1:38/500m).

 

Veien videre kan bli funnet på Northeastern University Athletic’s hjemmeside http://www.gonu.com/index.aspx?path=mrow under “schedule” og det er også muligheter for å følge oss på twitter @GoNuMRowing og på instagram @northeasternmensrowing .

 


 

Om du ønsker å vite litt om roing i USA, ta kontakt med Ole Henrik Bang-Andreasen på facebook eller via email: bang-andreasen.o@husky.neu.edu

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *