WC 3 i Poznan

Bronse i verdenscup!

Da de fire guttene endelig fikk startet racingen, var det allerede finale. Svenskene som guttene hadde rodd og akkurat tapt mot i Holland Beker stilte til start. De er, som de norske guttene, også et u23-lag. Etter 500m hang guttene litt bak, men ved 750m hadde de et push. De kom nærmere svenskene, og rett forbi 1000m var det snart forbi. Guttene så friske og raske ut. De siste 500m dro de fra svenskene og nærmet seg nedlenderne. Veien var litt for lang opp forbi dem, men det ble en strålende tredjeplass på guttene! Vi venter spent på en liten skildring av opplevelsen fra Petter Svingen som bauet båten. De andre var Didrik Wie-Soltvedt, Jens Holm og Ola Larsson. Gratulerer så mye!

Hanna og Anna var fornøyd med ny personlig bestetid etter oppsamlingen, der de også slo Hviterussland. I B finalen stormet båtene ut fra start, og de norske jentene klarte å holde hviterusserne bak seg etter 500m og til 1000m. Her tok de opp tempoet, og Hanna og Anna klarte ikke svare. Nedlenderne i banen til venstre lå snart på linje med nordmennene etter 500m. Den siste spurten inn til mål var dessverre ikke nok til å ta dem igjen. Det var nærme, men ikke nok. Verdens raskeste roere er og forblir raske!

Mange andre norske lag presterte godt. Ask Tjøm nådde A finalen etter enda enn vill innsats i semifinalen. Marianne Madsen kjempet hardt og godt hvert løp og nådde semifinale etter oppsamling. I b finalen hadde hun en sterk første tusen, tredje 500m ble derimot litt tung. Hun bet tennene sammen siste del og spurtet ned to båter på veien. Alle tre nådde målstreken på samme sekund! Brun og Strandli hadde enda et sterkt løp, med en sterk siste tusen tok de sølvet bak franskmennene. I herrenes tungvektsdobbel var det flere overraskelser. Tyskerne og polakkene, som var regnet som noen av de sterkeste lagene, trakk seg fra konkurransen før semifinalen. I finalen startet britene sterkt, med nordmennene rett bak. Britene hadde ledelsen halvveis, mens New Zealand avanserte fra fjerde til andre, foran de norske. I løpet av de siste 500m klarte mennene i svart å spurte inn over ett sekund på britene, og franskmennene spurtet inn på nordmennene. Resultatet ble NZ, GBR, FRA, NOR, ITA, SRB.

Britenes førstebåt i dametoer var to sekunder unna verdensrekord senere på dagen, med New Zealand rett bak. Britene pleier å dominere med mange sekunder i denne klassen. Mahe Drysdale skildret singelløpet sitt som et av de tetteste han har vært med i. I damenes lettvekt dobbel ble det satt ny verdensrekord. Siste verdenscup hinter om mange nervepirrende løp i Rio om mindre enn 50 dager!

Tredje og siste verdenscup er i gang så snart lyn og torden har gitt seg her i Poznan, Polen.

Toeren med Hanna Inntjore og Anna Sture må videre til oppsamlingsheat lørdag. Kun førsteplassen gikk videre i heatet, og Britene som siden OL 2012 har vært uslåelige, kvalifiserte seg altså til a finalen. Bare 12 båter stiller til start og alle skal til OL om 49 dager. Oppsamling er lørdag kl 14.15.

Etter mye tordenvær og masse regn ble løpet for banefordeling i LM4x avlyst. Dette er istedenfor forsøk i klasser der det er seks båter eller mindre, altså der det bare er en finale. Petter Svingen ror i den norske båten, men må da vente til lørdag for å ro. Foreløpig er exhibition race kl 1410 og kl 17.25 går finalen.

Det norske laget har forøvrig gjort det veldig bra. I går vant Birgit Skarstein sitt forsøk, og idag vant både Brun&Strandli og Tufte og Borch sine forsøk. Damesinglene er med i feltet og det blir spennende å se i oppsamlingen senere idag. Det er meldt mye vind, resultatene i forsøkene kan altså ha mye mer å si enn først antatt dersom oppsamlingene blir avlyst. Hoff tok tredjeplassen i sitt heat og kvalifiserte seg direkte til kvartfinalen senere idag.

 

Norge stiller med:

M1x Nils Hoff (Fana RK)

M2x Kjetil Borch (Horten RK) og Olaf Tufte (Horten RK)

LM2x Kristoffer Brun (BR) & Are Strandli (Stavanger RK)

LM4x Petter Svingen (NSR), Didrik Wie (BR), Ola Larsson (Moss RK)  og Jens Holm (SR)

LM1x Ask Tjøm (Tønsberg RK)

W1x Marianne Madsen (CR)

W1x Thea Helseth (Aalesund)

W2- Hanna Inntjore (KRK) og Anna Sture (NSR)

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *