Nordisk hos Söta bror!

Helgen 18.-19. juni dro syv NSR-roere og en NSR-cox til Mölndal, et sted like utenfor Göteborg i Sverige, for å ro nordisk mesterskap for Norge. Les om viktigheten av svamp her:

Edvart, Pierre, Gustav, David, Oscar og Andreas var tatt ut i 8+ sammen med to Bærumsroere og NSR’s cox Hanna. Undertegnede hadde fått plassen i singel. Ingen av oss visste stort om Mölndal eller Rådasjön, innsjøen vi skulle ro på, men etter et raskt søk på yr.no kunne vi i hvert fall konstatere to ting. Regn og motvind. Mye motvind. Rådasjön gjorde ingen spådommer til skamme. Da vi ankom på fredag var innsjøens første 1500meter preget av store bølger, til tider så store at man kunne begynne å lure på om man satt i båten eller i selve innsjøen. Med andre ord, en svamp var godt å ha. Heldigvis var forholdene like dårlige i alle banene, så vi stilte på like premisser. Etter en kort økt på vannet dro vi til hotellet vi skulle bo på. Stedet viste seg å være et noe avsidesliggende sted like ved av en annen innsjø. Eller som en av de andre norske roerne beskrev det: et typisk sted for en skrekkfilm. Skrekkfilm eller ei, maten var god og sengene var myke, så vi hadde de riktige rammene for et vellykket mesterskap. 

Lørdagen var det kun undertegnede 1x som hadde nordiskløp av de norgesuttatte NSR-roerne. Forsøket gikk greit nok, og finaleplassen ble sikret med god margin. Etter litt hvile og store mengder svenske brødskiver (som for øvrig var helt upåklagelige), var det tid for finale. Det gikk rykter om en rask danske som allerede var tatt ut til jr.VM, og ryktene viste seg å være sanne. Etter en litt halvdårlig start var jeg allerede en lengde bak dansken. I tillegg var jeg bak både svensken, Bergens og Lyngby. Noe måtte gjøres. I de viktige midtre tusen fikk jeg opp farten, og jeg passerte både Sverige, Lyngby og Bergens. Avstanden opp til Danmark hadde blitt litt for stor de første 500 meterne, og den holdt seg på rundt tre lengder gjennom midtre tusen. De siste 500 meterne tapte jeg noen ytterlige sekunder, og jeg var 10 sekunder bak da jeg krysset mållinjen på sølvplass. En grei debut i singel for Norge, men neste år sikter jeg mot gull. Åtteren kunne, etter en kort økt og fullført åremaling, konstatere at formen var bra, og at det var lite i veien for at morgendagens løp skulle bli deres beste sammen.

Søndag var forholdene noe enklere. Motvinden var fortsatt sterk, men denne gangen kom den også noe fra siden. Dette ga roerne litt mer beskyttelse, noe som gjorde bølgene hakket mindre. Likevel var det utfordringer knyttet til åtterløpet. Hverken Danmark eller Sverige fikk til å legge opp til start i 8+, og denne ble dermed noe forsinket. Da båtene endelig kom i gang, var det helt klart at Danmark hadde det sterkeste mannskapet. De fosset ifra, og det ble dermed mest spennende mellom Norge og Sverige om sølvet. Båtene lå lenge å knivet, men fra 1000 meter og inn dro den norske båten ifra. Kommandert fram av Hanna tok de rødkledde sekund på sekund på Sverige, helt til ledelsen hadde bygget seg opp til nærmere to lengder. Da den norske båten passerte mål var de på en klar andreplass. Dermed unngikk Norge den flausen det er å bli slått av svenskene sammenlagt, da de to nasjonene endte opp med nøyaktig like mange poeng. Danmark var det lite å gjøre med, de endte med en klar sammenlagtseier. Faktisk vant Danmark samtlige løp, noe som er intet annet enn imponerende.

I tillegg hadde Elisabeth Wiik et veldig godt løp i 4x sammen med tre jenter fra Bærum. De ble nr. 4 og beste ikke- landslangsbåt.

For de aller fleste av NSR’s roere som dro til Sverige denne helgen var dette første gang med norgesdrakten. Å representere landet sitt er selvsagt forbundet med litt ekstra press, men alt i alt er vi fornøyde med innsatsen vi la ned i helgen. Vi fikk rodd det vi var gode for, og vi fikk sett hvordan nivået var i det store utland. Neste år stiller vi med ett år mer trening, og vi er klare for å bite godt ifra oss også da, gjerne i også i norgesdrakten.

 

Jonas Slettemark Juel

PS – hele åtte NSR-roere var  Nordiskuttatt (ny rekord?)

  • 8+: Edvart Solberg Svingen, Pierre Bret, Gustav Daniel Breivik, Carl Oscar Christensen, David Alexander Anderson, Andreas Clifford og Hanna Kaupang Pettersen (cox) sammen med Hermann Hovde og Jaimee Alders fra Bærum roklubb.
  • 1x: Jonas S. Juel

 

Se også resultater: Resultat J Nordisk 2016  og Nordisk J Cup standings 2016

 

 

 

 

 

 

One reply on “Nordisk hos Söta bror!

  • Rosjef Tor-Geir

    Gratulerer med to strålende 2. plasser. Danskene var det åpenbart ikke noe å gjøre med her heller (som i WC, jf. annet oppslag på hjemmesiden). Når det er sagt er mye sannhet i utsagnet om at det viktigste ikke er å vinne, men å slå svenskene (ikke minst på hjemmebane)!!

    Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *