VM Rotterdam

Da nærmer VM seg slutten og det er på tide med en liten notis.

NSR har med seg mange roere til årets “kombi”-VM som består av Jr, U23 og ikke olympiske klasser. Norge sender en rekordstor tropp til Rotterdam.

Rotterdam er en helt ny bane som er plassert ideelt ift mye vind og urettferdige roforhold, værforholdene så langt har vært akseptable og håper det holder seg sånn.

 

Ønsker du detaljert resultat og video gå inn på www.worldrowing.com

Først ut av finalene var U23 lettvekt herre dobbelfirer (BLM2x), bestående av Patrick Een Sture, Petter Svingen fra NSR, samt NSR medlem Jens Holm fra Sarpsborg RK og Didrik Wie fra Bergens Roklubb. Etter et bittert tap for Sverige i semifinalen måtte guttene ta til takke med B-finalen, det viste seg å skulle stå mellom Norge og historisk sterke Frankrike. Det skilte under 1 sekund mellom de to båtene, men Frankrike seg i fra siste 500m og vant b-finalen, men Norge båten avsluttet med et godt race!

Se her. http://www.worldrowing.com/events/2016-world-rowing-under-23-championships/u23-lightweight-mens-quadruple-sculls/

 

Neste ut var Oscar Helvig i U23 singel (BM1x). Oscar har hatt et tøff sesong med mye sykdom, slik at treningsgrunnlaget er ikke der det bør være. Dessverre for Oscar og Norge, gikk han hårfint glipp av A-finalen etter en praktfull spurt, men en sterk svenske holdt unna. I B-finalen virket Oscar til å være tom for krefter og padlet inn til en 12 plass, vi er sikker på at Oscar er godt med i A-finalen neste år om han får trent som normalt!

 

Se her. http://www.worldrowing.com/events/2016-world-rowing-under-23-championships/u23-mens-single-sculls/final/

 

Så NSR sin eneste finalebåt. Anna Een Sture fra NSR og Hanna Gailis Inntjore i U23 dame toer (BW2-). Jentene har hatt en lang sessong som startet i Varese i april og fikk en tung vei til finalen, men kom seg inn i det gode selskap. I U23 sammenheng så har dame toer vært en klasse med ofte store avstander, men årets finale ble en jevn affære. De norske jente hang godt med hele veien, men var ikke sterke nok til å tette luken opp til Russland på tredje. Jente kom in 6 sekunder bak pallen. Et meget sterkt resultat! Men praten i gangene har antydet at på sitt beste er medalje innenfor rekkevidde.

Se her. http://www.worldrowing.com/events/2016-world-rowing-under-23-championships/u23-womens-pair/

 

I junior VM har vi med oss Jonas Juel i junior dobbbelfirer (JM4x), de er ikke kommet like langt i mesterskapet og ror i dag kvartfinale!

 

Ønsker du å se innledende heat og finaler i årets kombi VM, se her. http://www.worldrowing.com/

Ta en titt på Norges Roforbund sine facebook sider for bilder og oppdateringer fra VM.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *