Landslagssamling i Aviz

To NSRere har vært med landslaget i vakre Aviz, Portugal i to uker. En kort uke gjenstår. Oscar Helvig er del av landslaget og har vært med på tilsvarende tidligere, jeg – Anna Sture og to andre jenter Marianne Madsen (CR) og Thea Helseth (Aalesunds Rk) har vært veldig heldige og fått slenge oss på guttene og Birgit Skarstein. Concept 2 sponser vårt opphold, og jeg er fortsatt litt målløs. Takk!

Det er ingen hemmelighet at jeg digger Aviz, jeg gjentar; grønt gress, blomster og fuglekvitter, hester og påfugler, fantastisk mat og lyse rom, akk hvor det er deilig. For å minne oss på at verden ikke bare er deilig, har det vært sterk vind nesten hver dag, men det årner seg.

Så hvordan er det for en rookie å være på samling med det norske landslaget? Masse å fortelle! For det første er det mye hjelp å få fra alle kanter. Den første uken var OLTs representant Eirik Veraas Larsen her som treningsekspert og det ble foretatt laktattester jevnlig på trening. Men kanskje mest spennende var det å høre om hans egne metoder og rutiner som aktiv og verdens beste padler. Larsen hadde kontroll på hver eneste ripe – eller det er nettopp det at det var ingen riper, på padlebladet. Mannen spiste ikke dessert hele året som ledet opp til OL! Det bringer meg over på det som kanskje er det viktigste på dette laget; alt gjøres med fullstendig dedikasjon. Det neste taket skal alltid være et forsøk på forbedring. Dette er man vant med fra NSR der Roger sine ord lurer i bakhodet ”row your next stroke like an a finalist”. Her stopper det dog ikke på bryggen. For i styrkerommet etter roøkten forventes akkurat det samme – hver eneste repetisjon og hvert sett på hver øvelse forventes å være så godt du kan. En kan tro man har gjort det sånn hele tiden at det alltid er 100% på trening, selv alene i lokalene på NSR, men når tre trenere og noen olympiere står og pusher rundt blir det litt annerledes.

Vi har to til tre nøkkeløkter i uken som oftest er intervaller i sone 2-4. Det er veldig tett mellom båtene hos jentene så hvert eneste tak gjelder det å skyve det man kan ifra seg. På head of the Cork, en regatta over 6k i helgen, rodde jeg og Thea ved siden av hverandre i riv ruskende motvind der bølgene klasket årene ut av hendene med uforutsigbare mellomrom. Etter nesten 25 minutter ved siden av hverandre, fikk Thea en lengde og holdt den de siste tusen meterne. Søren! Bring on head of the cork 2018!

Det er mange raske gutter her og det virker som at alle får kjørt seg. Første uke handlet vel mer om å prøve å roe ned i den rolige treningen, som kanskje er vanskelig å gjøre med så mye testo i blodet? Må være noe sånt..

Vi har hatt Kleshnews tester der man måler og kartlegger kraftkurver, lengde på beinskyvet, hastigheten på overkropp, hender og sleide og mye mer over en 2000m med stigende takt. I anledning denne testen  satt Oscar i dobbeltfirer med Martin Helseth (Aalesund), Kjetil Borch og Olaf Tufte. De hadde en økt i forkant, men det så ut som de hadde holdt på mye lenger! Selv Kleshnew beskrev det som en av de mest synkrone båtene han har sett! På filmlerretet var det som å se firedoblet, med noen bittesmå forskjeller. Etter en shoot med den portugisiske fotografen Vasco Pinhol ble det mange fine bilder av denne spennende kombinasjonen.

De veldig erfarne på laget er raske med å gi tips og veiledning både i gymmen og på vannet. I tillegg til at enda flere eksperter fra OLT har vært her de siste dagene – styrketrener, mobilitetstrener, ernæringsspesialist, fysio og akupunktør er noen av dem. Samt rådgivning fra den store fysikeren innen roing, Valerie Kleshnew og inspirerende coaching av Johan L og Johan F. Et ganske vilt opplegg!

 

2 replies on “Landslagssamling i Aviz

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *