Forsommerkapproing i kjølig vær

Men rodd ble det!

Sommeren føltes langt borte, men Årungen viste seg slettes ikke fra en dårlig side (for roerne) for det om. For vi som hadde en uke med 6-10 sekundmeter og 5 grader for ikke lenge siden, var de stille timene i vårtemperatur ganske så fint!

Ormsund Roklubb slo skikkelig på stortromma i helgen og inviterte til et flott arrangement. NSR stilte med roere fra 12år til hmm over 50? Hvertfall over 40! Det er veldig hyggelig å se våre rookies med nr på båten, det kryr jo av alle slags størrelser i rødt nå.

Trygve Bye Løken tok steget opp fra sølvet i forrige regatta, det ble gull til våre eneste singel i hjrC! Like i hælene var Ella Hegge og Sara Sigurdsen i dobbel i djrc. Etter tusen meter kom de inn noen sekunder bak Sandefjord Rk og tok dermed andreplassen. Hugo Haavind, Nicolai Fongaard og Petter Arnøy samlet krefter med Tønsbergs Martin Asheim i jrB dobbeltfirer. Det ble det en tett kamp med Fana Rk. Denne gangen var de andre litt raskere, det ble fjerdeplass på de rød-grønne.

Svensker fra Falkenberg og Roddförbundet holdt oss med godt selskap denne helgen. I DS1x møtte vi jenter som faktisk er topp fire i verden i hver sin klasse. Sara Juel og Anna Sture fra NSR fikk smake litt på deres fart i forsøkene, der Emma Fredh med flere sølvmedaljer fra VM i lettvektsingel forsvant etter fem tak. Lita og j¨vlit snabb! I A finalen ble det en heftig kamp mellom de norske jentene på utviklingslaget til NR og de tre svenskene, og det gikk slettes ikke dårlig! Emma Fredh tok selvfølgelig seieren, men kun med ca 2 sekunders margin før Thea Helseth (Aalesund Rk) fosset inn til sølv, rett foran Lovisa Claesson med sølv fra u23VM 2016! Anna var to sekunder bak Claesson igjen, ble altså en bittelitt sur fjerdeplass der, men foran Annie Svensson som var en stor seier! Moro på hjemmebane!

Petter Svingen kvalifiserte seg strøkent til A finalen. Her var det ingen svensker, men tett om plassene er det allikevel i blant de norske lettvekterne for tiden. Bronsemedaljør fra Rio, Kristoffer Brun tok seieren på 06:57, foran duracellen Ask Tjøm. Det fulgte en liten margin til tredjeplassen, men hvem skulle egentlig ta bronsen? Jens Holm, Petter Svingen og Ola Larsson spurtet om den siste medaljen. Larsson fra Moss fikk båten forbi mållinjen ett sekund før Petter denne gangen.

Tilbake til juniorstammen der medaljer av alle valører dingler. Petter Arnøy tok en klar seier i jrb singel, fulgt av Ella sin bronse i jrc singel.

I mellom her må vi jo ikke glemme den intense duellen mellom Anders Formo og Kai Stokke fra Fredrikstad i mastersklassen. Begge brukte 4 min og 25 sekunder på de 1000m, men det var Formo som med tre tideler tok seieren!

Så kan noen si at NSR er strategiske i jakten på gull. Eneste toer i HS lørdag og søndag var nemlig NSR, men to forskjellige lag; Markus (masse navn) Holmemo og Lars Myhrer tok lørdagen og Peder Strand og Nito Simonsen søndagen. De andre lagene trakk seg rett og slett fra kampen.

I finalen i hjrA rodde både Jonas Juel og Andreas Clifford. Jonas tok ledelsen tidlig, og som forrige regatta ble ledelsen større og større for hver meter han rodde. Det ble seier med nesten 30 sekunder!! Andreas rodde inn til sjetteplass i hælene på svenske Persson.

NR var linet opp for duell i HS2x. NSRs Oscar Helvig og legenden Olaf Tufte rodde mot Martin Helseth og Nils Jacob Hoff. Etter 250m fikk Oscar og Tufte en halv båtlengde på Helseth og Hoff. De var veldig offensive første 500m – før første store bøye var det tendenser litt åpent vann mellom båtene. Ved 1000m ledelsen tydelig, men andreplassen sakket ikke ned. Oscar og Tufte avsluttet i 37 i takt og seier med 7 sekunder til neste NR-båt!

De neste NSR-doblene som stilte til start tok også gull. Sara Juel med CRs Johanne Asaksskogen i DS 2x og litt senere Hugo og Nicolai i jrB. Begge var klar seier i de fine flate forholdene.

Fireren med Andreas Clifford, Sam Lorgen og Petter Arnøy fikk en step-in for Kristian Søhr med vondt kne. Tade Pahnke fra Bærum Rk bidro sterkt som erstatning. Hardeste konkurrent var CR, men NSR/Bærum rodde ifra dem og tok gullet!

Mange gull på slutten av lørdagen altså!

 

På søndagen skiftet vindretning fra svak med- til svak motvind. Nesten flatt vann og mottrekk var tungt ja, men det er ingenting som er bedre for å ro teknisk godt. Sverke Lorgen ga stafettpinnen for lagleder videre til Tor-Geir Myhre.

Dagens første ble nok en liten skuffelse for NSR-guttene. Juniorguttene i fireren hadde ikke helt dagen og måtte denne gangen se seg slått av CR og Bærum Rk. Dette blir kanskje drivstoff til neste regatta i Stavanger?

Man blir nesten svett av å tenke på det tette løpet til Trygve Løken. Trygve og Wergeland fra Fana Rk var vanskelig å skille fra hverandre ved mål. 0.3 sekunder skilte guttene og dessverre var det Wergeland som tok gullet. Men det var nært Trygve! Neste gang er det deg.

Lisa Byberg og Ella Hegge kjempet lenge om gullet, men mot slutten av de tusen meterne var de på en komfortabel andreplass.

Etter en heftig svettetokt debuterte (hvis vi ikke teller med tidligere dårlig debut) Anna Sture i lettvektsingel. Vanligvis pleier svak motvind å bli tatt godt imot, denne gangen var det litt tungt. Roger foreslo noen cm lenger catch på brygga før løpet, men det ble fort kastet ut av vinduet for å prøve å holde frekvensen (les:kroppen) oppe. Det ble seier foran Maia Lund fra Bergen på andre og Oda Madland fra Kristiansand på tredje.

Søndag rodde junior Jonas Juel i senior. De aller beste var riktignok ikke til stede, men Jonas pløyde seg lett gjennom all motstand. Jonas debut i seniorklassen endte altså med klart GULL!

Hjulet bare fortsatte å trille. Neste på pallen var Sara Juel med andreplass i DS1x. Et bra come back etter smellen på 1500m dagen før!

Oscar i dobbeltfirer med tre andre fra elitelaget tok en overlegen seier i et høyt tempo over banen – mot slutten må takten ha bikket 38! I båt nr 2 over mållinjen satt Petter, Brun, Larsson og Tjøm. Svenskene var i mål som nr.3.  Petter Tufte en fjerde dobbeltfirer tok en snarvei til bryggen, svivelen på en av plassene hadde løsnet.

Juniorene var i slaget på søndagen også. Hugo og Ella tok gull i singel i hver sin klasse. Sølv til Benjamin Heugenschmidt. Bronse til Nicolai og Lisa, også hver sin båt i hver sin klasse, samt dobbelen med Trygve og Fredrik Bergesen.

Andreas og Jonas rodde sammen på slutten av dagen i dobbel. De møtte Bærum/Ormsund-kombinasjonen som reiser til jrEM med Jonas førstkommende helg. Ca to sekunder skilte båtene i mål der EM-båten var først.

Nito Simonsen og Peder Strand var ute og svettet i toeren. Var det superkomp til neste WC vi var vitne til? Hvem vet, guttene holder kortene tett inntil brystet nå før uttaket.

Flere båter stilte til start i dagens HS2x. Oscar og Martin Helseth sølv-kombinasjonen fra U23VM 2015 tok seieren. Ihugga lettvektere Brun og Tjøm jaktet dem ned mot slutten, men måtte til slutt godta sølvet. Petter Svingen og Ola Larsson og Petter Tufte og Arne Olsen lå side om side. Petter og Larsson tok opp tempoet og var på vei forbi, og da Tufte fikk trøbbel med åren noen meter før mål kom de foran.

Jentenes siste løp for dagen var 4x. Sara Juel satt i en CR-kombinasjon og Anna Sture i NRs. Vår største konkurrent var de svenske jentene fra dagen før. Overraskende tok NR en båtlengde etter starten, hva var dette? Ved tusen meter var det fortsatt Norge som ledet. I løpet av de siste 400m derimot fikk svenskene fart i bena og kjørte gjennom. En tidel skilte båtene i mål. Gullet var svenskenes.

Herrene samlet seg en siste gang for helgen. Åtteren var en god miks av de vanlige, noen nye, junior og senior. De knuste all motstand! Som forsåvidt var en junioråtter fra CR.

 

Takk for deilig mat og fine medaljer Ormsund Rk!

Resultatene er her og hvis du ønsker å se noen løp på nytt kan det gjøres her!

De fine bildene har Arne Byberg tatt! Mange takk!!

One reply on “Forsommerkapproing i kjølig vær

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *