World Cup i Poznan – Gull, sølv og bronse!

Tre dager med spennende løp her i Poznan er forbi, og Norge tar hjem tre medaljer!

Dobbeltfireren fra EM byttet Olaf Tufte mot Erik Solbakken og har hatt mange gode tider på superkompen på Årungen uken før wc. Men som Flodin sa, det er veldig greit når man får målt denne gode følelsen mot andre båter og får et ordentlig resultat. Guttene måtte gjennom oppsamling lørdag, men her rodde de opp og forbi Nederland i ledelsen. I finalen fikk britene en god margin til resten av feltet, men hvem som skulle ta andre og tredje var langt ifra sikkert. Med 500m igjen lå de norske guttene i en posisjon der de enten kunne se seg danket ut av pallen, eller de kunne sette inn et siste støt. Her var takten allerede 37, men Nils på stroke tar den opp til forbi 40 inn mot røde bøyer og mål. Farten går betraktelig opp siste 300m. De satser alt og det funker! De tar bronse! Tiden ble 05:39.420 som gjør dem til raskeste norske dobbeltfirer noensinne!! (om jeg ikke tar helt feil?) Gratulerer, dere ga oss gåsehud!

Olaf Tufte og Kjetil Borch rodde finalen i dobbel like etter. En kort stund leder de, før guttene fra NZ ror forbi. De norske guttene holder fast ved andreplassen med en økning siste 300m – SØLV til Olaf og Kjetil!

Marianne Madsen og Thea Helseth i dobbel holder følge første 500m i finalen. Neste taper de noen sekunder til feltet, men de kjemper hele veien inn. Det ble 6. plass i første verdenscup for dobbelen.

Jeg, Anna Sture, har hatt min første verdenscup som lettvekt og i singel. Det ble mye svetting, kanskje litt for mye, men det har vært veldig morsomt. Jeg rodde B finale på lørdag der jeg følte meg litt som verdens tregeste, men heldigvis sprakk tyskern så jeg fikk spurtet forbi noen. Resultatlisten sier meg at jeg ikke var så langt bak frem til 1000m, og da kommer spørsmålet ga jeg virkelig alt derifra og inn? De siste 24 timene har jeg hatt ett ønske – la meg prøve en gang til! Samme motstandere, samme forhold, bare litt bedre roing!!! Jeg er så keen!

Maia Lund rodde også lettvektssingel og slo til med tredjeplass i C finalen. Etter et lite feiltak i starten satte hun opp farten og tok seg forbi flere båter. En sterk avslutning på debuten til Maia.

Kris Cato Tohn vant D finalen etter å ha fått senket skuldrene etter en nervepirrende helg.

Birgit Skarstein var en maskin denne helgen med to seiere, ettersom det både var exhibition race og THE race. I første løp tok hun verdensrekord med flere sekunder, også vant hun likegodt det andre løpet også. Hun er gæren!

Kristoffer Brun og Ask Tjøm stilte i hver sin singel i lettvektsklassen. Ask var noen cm fra semifinalen, et tak til hadde vært perfekt. En skuffet Ask tok ledelsen i begynnelsen av C finalen. Det ble litt tøft å holde feltet bak seg, for også i denne finalen er det høyt tempo, for sure! Kristoffer i finalen, gjorde det veldig sterkt frem til 1500m. Her ble det trangt, alle vil jo opp og frem. Kreftene tok slutt, de andre spurtet forbi. Bergenseren kom dessverre utenfor pallen denne gangen. I forsøket var han kun noen sekunder unna verdensrekord med tiden 6:48.

2 replies on “World Cup i Poznan – Gull, sølv og bronse!