Henley watch! Fredagssorg og glede!

Fredag: Våre gutter i 8+ ble slått med en halv luftkasse etter god roing og en meget sterk avslutning.Det var vinnerne fra 2015 (Thames Rowing Club)  og tapende finalist fra 2016 som møttes, begge ansett som en av favorittene i år. Og i skrivende stund er det klart at Thames er videre til finalen, og hvis de vinner kan det vise seg at det var NSR som var nærmest til å ta fra dem pokalen. Men uansett er det lett å være enig med de engelske kommentatorenes karakteristikk av fredagens løp: This was a great race! Og det får en også til å tenke: Hva kan vi oppnå hvis vi i 2018 setter som målsetting for klubben  at “NSR skal vinne 8+ i Henley 2018”, og helhjertet satser mot dette allerede mens isen ligger tykk på Årungen?

Nå venter vi spent på hva 4+ kan utrette!

Torsdag: Stålende roing og serier over London Rowing Club B for 8+, og seier over Kingston RC i 4+

Våre åtte er i kvartfinalen etter noe som så ut som litt lettere oppvarming under bedre forhold enn i går. Se løpet her! Rullatorredaktøren fråtser litt ikveld igjen, og noterte seg at det ble skrytt av “the strength and composure of the Norway crew”, som angivelig satte stor pris på det rolige vannet i Henley til avveksling fra “the rough Oslofjord”,’ og at “their blade work is impeccable” – og når det nærmet seg mål: “They are getting their relaxation”..

Under henvisning til at det var to båter fra NSR: “Obviously some nice talent..”

Peder Strand og Ole Henrik Bang Andresen m fl som ror 4+ i Britannia Cup bød på litt mer spenning, men rodde seieren hjem – se løpet her!

Imorgen er det ny dyst, og motstanden blir bare sterkere og sterkere. 8+ møter favorittene Thames Rowing club A kl. 19.50 norsk tid, 4+ møter Sydney RC kl 1910. Men vi har trua!

Onsdag: Strålende roing og seier over Royal Chester B!

Seier var aldri truet, og selv om det var vind og rufsete vann skled de røde nærmest uanstrengt over vannet. Se løpet her! Siden det var seier i kveld og i morgen kan det være slutt, vil rullatorredaktøren gjerne fråtse litt i kommentarene på streamingen: “very strong crew… make it look so easy… very efficient… really nice rowing…. ” og til Chesters utslåtte lag: “The came up against one of the favourite crews”.. Men som sagt – det skal ros i morgen også, mot en annen vinner.

Vi krysser fingrene, og ingenting kan tas for gitt! Følg med!

 

**

Som ivrige supportere vet dere at Henley Royal Regatta er rett rundt hjørnet. NSR sender i år to båter over Nordsjøen.

I Temple Challenge (klubbåtter) stiller fra baug: Lars Myhrer, Øyvind Lavoll Sandefjord/NSR), Petter Tufte, Theodor Wiik, Hallvard Bjørkelund (Bergen RK, NSR), Markus Masse Navn Holmemo, Patrick Een Sture, Matti Saborowsky og på Co setet har vi Kara fra Upper Tames Rowing Club.

Vi møter Royal Chester B i første runde, det bør gå. Følg NSR båten i Thames Cup mot Royal Chester B onsdag klokken 1835 (norsk tid) her: www.youtube.com/user/HenleyRoyalRegatta

I Britannia cup (coxet firer) stiller vi med: Peder Strand og Ole Henrik Bang, akkompagnert av to roere og cox fra Northeastern Univeristy. De møter Kengsington Rowing Club i første runde.

Videre har vi også to båter fra CR i henholdvis 4- og 4x.

Regattaen starter på onsdag, følg live stream her: https://www.youtube.com/user/HenleyRoyalRegatta

Følg med!

 

3 replies on “Henley watch! Fredagssorg og glede!

  • Dag Finn

    Det var to flotte løp!
    4+ hadde flott avslutning siste halvdel, og var suverene!
    8+ slapp litt for mye halvveis, men presset virkelig Thames siste 200. Flott opphenting! Det der hadde ikke Thames kontroll på!

    Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *