NM i romaskin

Nok en syrefest er forbi – og det med blandede følelser, men aller mest lettelse!

I år var det dessverre ingen rødkledte juniorjenter representert, men det var gutter i både jr B og jr A. I jrB stilte Edvard Wohlfart, Alexander Tindlund, Magnus Bamrud, Fredrik Bergesen og Trygve Løken. Guttene ble fordelt i to heat. Det var NSRs egen Trygve Løken som tok seieren – og det med flere sekunder! Trygve raste inn til mål til tiden 6:34,8, som er en god tid for en ung junior. Fantastisk! Alexander rodde seg nesten inn på pallen, men det ble til slutt 4. plass. Inspirerende å se neste generasjon presse seg til ansiktet er forvrengt!

De eldre juniorene i jr A beit tennene sammen. Bror Storsten avsluttet et halvt sekund bedre enn i testuke 2, så det er mye mulig dette 6:49,5 er ny pers. Vitus Tjøm slanket sin tid med noen sekunder fra forrige gang. Oscar Wohlfart gikk noen sekunder tilbake, men var sterkest av NSR-gutta i klassen denne gangen.

Tre seniorjenter hadde tatt turen. Coline Caussin-Battaglia kjempet seg i mål i lettvekt. Her tok den lokale helten Maia Lund fra Bergens Roklubb gullet. I åpen klasse yppet ungfolen Sara Juel seg mot Anna Sture, dog i ulike heat. Når begge omsider hadde tatt sitt siste tak viste det seg at Sara slo Anna med 0,5 (forferdelige) sekunder. Grusomt, men sant. Stine Meyer rodde selv med en mild forkjølelse. Hun var fornøyd med posjoneringen av krefter, men skulle gjerne vært i litt bedre form.

Hos herrene snuste Oscar Helvig lenge på Olaf Tufte som ledet fra start til slutt. Det var i løpet av de siste 500m at Martin Helseth spurtet forbi vår mann i rødt. Erling Øyasæter fra Os Roklubb var også med å prege feltet i stor grad. Martin var farlig nærme Olaf de siste meterne, men da brukte Olaf alle slags metoder, lemmer og muskelfibre som kunne brukes for å karre seg først til null. Sølvet gikk til Martin. Oscar gled i mål til bronse og satte endelig en tid under 6 minutter! Petter Tufte og Lars Myhrer rodde også i dette tøffe feltet. Denne gangen var den olympiske gruppen noen sekunder raskere, men begge har levert sterke tider tidligere denne vinteren.

Dagen var enda ikke over, selvom kroppen føltes litt oppbrukt (/misbrukt). Vi stilte stafettlag i jrB, jrA og senior damer og herrer, samt et herrelag i mosjonsklassen. For en liten fest! Guttene i jrB tok seieren foran Drammen Rk på andre og Bergens Rk på tredje. Trygve som tidligere tok seieren i jrB 1x stilte i stafetten i jrB og jrA. Han var roeren med flest medaljer denne dagen, for i jr A ble det bronse! Seniorgutta med Oscar Helvig, Hallvard Bjørkelund, Peder Strand og Petter Tufte sparket det de hadde og tok gullet! Gutta på mosjonslaget var ingen hvem-som-helst; Sverre Løken, Morten Bergesen, Peder Strand og Hans Gunnar Tindlund tok NSRs fjerde gull i mesterskapet! Strålende av alle lag!

NM romaskin 2019 Resultater

Bildene har ikke akkurat toppkvalitet, så vi prøver å trylle frem noen bedre snart!

Da er tiden kommet for å melde seg på vinterens hardeste utfordring. Første startliste til NM i ergometerroing er her!

Startliste NM ergometer rev 1

NM i roergometer 2019 arrangeres i Bergen i regi av Fana Rk 9. februar. NSR-medlemmer melder seg på til Rosjefen pr mail casparwohlfart@gmail.com, innen 15. januar. Flybilletter må kjøpes av den enkelte utøver. Det anbefales ungdomsbilletter for dem under 26år hos Norwegian eller SAS. Reising dit fredag ettermiddag kveld. 8.2, og hjem etter ferdig konkurranse lørdag den 9.2.  Rosjefens forslag er Fredag 8. feb 2019 kl. 19:00 DY632. Til hjemreisen foreslås 1740 flyet men helst med ombookingsbar billett. Hotell mellom fredag og lørdag har rosjefen ordnet og dette betales på stedet (se også vedlegg).

 

Invitasjon NM Ergometerroing 2019

 

One reply on “NM i romaskin

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *