Østlandsregattaen

Trygve Løken har skrevet helt ypperlig om Østlandsregattaen på Årungen -les videre og nyt!

Det var først på Østlandsregattaen, arrangert av Moss Roklubb, at Årungen skulle vise seg fra sin ypperste side etter flere regattaer med mye vind og dårlig vær. Lørdag var det strålende sol og nærmere vindstille. Perfekte forhold for regatta.

Regattaen startet med forsøk i herrer junior A singelsculler. Der var det flere NSR-roere påmeldt; Oscar Wohlfahrt, Hugo Haavind, Petter Arnøy og Nicolai Fongaard. Oscar, Hugo og Nicolai tok seg alle videre til A-finale, som Hugo til slutt vant! Nicolai og Oscar gjorde det også bra og kom til slutt på respektive fjerde- og femteplass. Edvard Wohlfahrt stilte i herrer junior A singelsculler på søndag og tok seg også videre til A-finale.

NSR stilte også i herrer junior B dobbeltsculler med Edvard Wohlfahrt og Alexander Blom Tindlund. De tok seg også videre til A-finalen som de vant solid elleve sekunder foran Bærum Roklubb.

Junior B roerne Fabia Dybwad Emblem og Ella Marie Hegge stilte i damer junior A dobbeltsculler og kom på en veldig respektabel andreplass. Det er veldig bra når man ror mot roere som er et og to år eldre enn en selv.

Etter en vellykket roskole ledet av Jakob Aanderaa var det mange NSR-roere med i både åpen nybegynner og junior C-klassen. Lørdag var en veldig fin dag for mange å starte sin rokarriere. Solen stekte og man kunne ikke bedt om særlig bedre vindforhold.

I åpen nybegynner stilte fem(!) NSR-båter til start. I heat tre rodde Jo Hannah Emblem Rønning og Cathrine Blixt, og Atle Thommessen og Fabian Markussen hver sine dobbeltscullere. Jo Hannah og Cathrine kom på en meget respektabel tredjeplass, mens Atle og Fabian dessverre, etter noe som må ha vært en teknisk feil med båten, aldri kom seg til mål. En og annen velt hører alltid med på regatta.

I heat fire var det tre NSR-båter. En singelsculler, en dobbeltsculler og en dobbeltfirer. Dobbeltfireren kom på tredjeplass ikke langt bak Christiania Roklub. I båten satt Christina Blom Tindlund, Elsa Marino, Henrik Jarlsbo Solstad og Niels Sellevold Fosli. Neste gang blir det nok seier over byrival Christiania. Hedda Lundeberg Raanes stilte i singelsculler, og Karen Nakamoto Byberg og Silje Jære Strøm rodde dobbeltsculler.

På søndagen stilte to dobbeltfirere fra NSR i åpen nybegynner. I den ene satt Cathrine Blixt, Gabriel Høie Blom, Karen Byberg og Henrik Jarlsbo Solstad, og i den andre satt Anders Magnus Juul-Langseth, Christina Blom Tindlund, Niels Sellevold Fosli og Johannah Emblem Rønning.

I herre junior C singelsculler var det fire raske gutter som rodde; Sebastian Norman-Dupuy, Sander Holmedal Bjerke, Aksel Glomnes Rudi og Felix Østerberg Spydevold. Alle rodde svært godt og Sander kom på andreplass. På søndag klarte Sander å kapre en sølvmedalje like foran Aalesunds Roklub. I heat tre klarte i tillegg Felix å komme på tredjeplass, ikke langt bak Horten Roklubb.

Sebastian, Sander, Aksel og Felix rodde også herrer junior  C dobbeltsculler. Her rodde de også veldig fint, og Sebastian og Sander sanket igjen inn edelt metall til klubben. De kom på andreplass i heatet sitt.

I klassen herrer junior B singelsculler stilte Trygve Bye Løken, Alexander Blom Tindlund, Edvard Wohlfahrt og Knut Wang Melbye. Både Trygve og Alexander rodde i heat nummer en begge dager, og kom på henholdsvis første- og andreplass. Edvard rodde også fort og vant heatet sitt på lørdagen.

Lisa Nakamoto Byberg og Marie Glomnes Rudi rodde i første heat på lørdagen og kom på respektive andre- og fjerdeplass. Det var en spennende spurtduell mellom Lisa og Ormsunds Anna Luna Bjønnes Yngsdal, som Ormsund til slutt vant. På søndagen stilte også Fabia og Ella, i tillegg til Lisa og Marie. Fabia vant heat en, meget bra, mens Lisa og Ella kom respektable fjerde og femte plass. Marie vant heat nummer to. Det ser ut til at NSR er på vei til å ta fra Christiania tronen om å ha de beste kvinnelige roerne. Dette lover veldig godt fram mot Norgesmesterskapene.

I damer junior A stilte to roere fra NSR. Kamille Breivik og Sara Sverdrup-Thygeson. Kamille kom foran Christiania, veldig bra.

Ella, Lisa, Fabia og Marie rodde også dobbeltfirer denne helgen. Lørdag vant de klart damer junior B og på søndagen vant de enda klarere damer junior A.

Bror Henrik Flyen Storsten og Oscar Wohlfahrt rodde dobbeltsculler junior A, og uten en eneste treningsøkt sammen kom de på tredjeplass. Det er ikke dårlig.

Bror rodde også med Trygve Bye Løken i toer uten styrmann, også i klassen junior A. Det gikk helt greit og de kom på en andreplass.

NSRs store sønn Jonas Slettemark Juel, som er hjemme på ferie fra Princeton University hvor han ror på andreåtteren, rodde herrer senior singelsculler. Han gjorde som han alltid har gjort og knuste konkurrentene. Ole Amund Storlien, som også er ganske stor, rodde herrer senior singelsculler. Begge dager slo han Christianias Christopher Wolff knepent.

På søndagen rodde to NSR-båter junior A firer uten. I den ene båten satt Bror Storsten, Nicolai Fongaard, Alexander Blom Tindlund og Trygve Bye Løken, og i den andre satt Kristian Lorentzen, Oscar Wohlfahrt, Petter Arnøy og Hugo Haavind. Det var sistnevnte som til slutt vant løpet. Da de to båtene var kommet i land måtte de rett ut igjen og ro åtter. Motstanden var en mixed studenteråtter fra NTNU som nok var hjemme på sommerferie. Og de hadde nok tatt seg en solid ferie allerede, for de kom hele femti sekunder bak NSR. Guttene fra NSR rodde på 6.06, en bra tid man kan ta med seg videre til det nordiske mesterskapet på Tunevannet i Sarpsborg.

I løpet av helgen har NSR-roere hamstret edelt metall i mange ulike båtklasser og aldersgrupper. Alt i alt en vel gjennomført regatta av Norske Studenters Roklub.

Se Arne Bybergs mange bilder på vår facebookside.

Nok en spennende helg ligger fremfor oss – Moss roklubb inviterer til Østlandsregattaen på Årungen. NSR stiller naturligvis med en tropp – roere fra junior til masters! Det er meldt nydelige vindforhold og opp mot 20 grader på lørdag.

Trekning rev 3