Master VM i Velence

Mastersgruppen deltok på VM i høst og her kan du lese Kristians tekst om hvordan det utartet seg!

Master VM i Velence 11-15. september
Roing er moro. Såpass morsomt at vi trener jevnt og trutt hele året. Ennå morsommere blir det om treningen har et mål.  Om målet både har sportslige og sosiale kvaliteter blir det en positiv motivasjon. Jeg var med i Bled for 2 år siden og hadde gode minner fra det. Etter litt frem og tilbake var vi 6 stykker som ville reise, Bjørn, Eduardo, Einar, Halvor Jens Petter og jeg. 


Master VM er stort. Arrangementet går over 5 dager med starter hvert 3-4 minutt hele dagen fra 0800 til 1800. I motsetning til masterløp hjemme er det så mange startende at det går løp i hver aldersklasse. Det gir mulighet for start i både egen klasse og yngere. Ambisjonen med turen var å ro så mye som mulig i flest mulig kombinasjoner. Ved å utnytte aldersforskjellene klarte vi å stille i 8 løp. Resultatene skal bli ennå bedre når vi får trent litt mer. 


Google ble brukt flittig i planlegging før vi bestemte oss for bosted. Street view er bra for å danne seg et inntrykk av steder før ankomst. Vi lærte fort at Velence er et sørgelig sted med en gang du er utenfor robanen. Dønn kjedelig. Der ville vi ikke bo. Vi så derfor i retning av Budapest og kjøre frem og tilbake hver dag. Vi snakket meed andre roere som var litt misunnelige på den avgjørelsen. 


Båtene ble lastet på Ormsunds henger samen med båter fra Tønsberg, Bestumkilen og Christiania og sent i forveien til Ungarnen sanu uke før vi reiste etter. Vi pakket med oss en 4X, 2 2X og en singel. Stor takk til Ormsund for art de kjørte tur-retur. Bjørn og Jens Petter kjørte ned, mens Einar, Eduardo Harlvor og jeg tok fly ned første konkurransedag. Bjørn og Jens Petter kom ned en dag før oss andre og hadde både fått pakket ut og orientert seg litt om anlegget.


Resten av gjengen landet i 12-tiden, hev oss i en leiebil og kjørte til rostadion i Velence. Der skiftet vi bak bilen og småløp til registeringen. Vi fryktet at det kunne være kø i registeringen, og vi hadde bare 2 timer til start. Stresset viste seg å være helt unødvendig. VI kom in i registreringstetet, viste passet, fikk rettet litt på mannskapslisten og var ute igjen på 5 minutter. Effektivt! Deretter var det bare å finne båten, få årene ned til brygga og deretter bære båten.  Det var et godt stykke mellom stativene til 4X og brygga, så vi fikk noen gode bære-økter før og etter løpene. 

God stemning rundt bordet mellom løpene

VM er så stort at det er mange leverandører av rotøy og utstyr, klær, årer og båter. Kredittkortene fikk kjørt seg. De fleste av oss klarte å holde oss til treingstøy, men Bjørn dro den helt ut og kjøpte en dobbeltsculler og årer. Hengern ble derfor ennå fullere enn på vei ned. Lørdag formiddag hadde vi fått vår dose roing, pakket båtene på hengeren og satte nesen mot Budapest. 


Halvor foreslo at vi skulle bo på Hotell Gellert. For de som ikke kjenner stedet er det et staselig hotell med et fint badenalegg. Beliggenheten rett ved Donau og en fin spasertur over broen la forholdene godt til rette for god rekreasjon etter løpene. Rekreasjon skal i denne sammenhengen forstås som god mat og drikke, hyggelig samvær med gode samtaler og stemning. I tillegg fikk vi sett mye i Budapest. 

 Korrekt aftenantrekk på rotur