NM 2021 – Emil Mørchs pokal har kommet hjem!

Christiania Rk som arrangører, NR og frivillige med streaming og våre beste værguder gjorde NM-helgen til en fest. Mulig følelsen også er preget av gode løp og resultater for NSR!

Fredag ettermiddag rodde åtterne forsøk og finale. Juniorene måtte trekke båtene sine, men seniorene stilte med to lag i herreklassen og en i dameklassen. Herrer 1 tok fort ledelsen, men sparte ikke på kreftene av den grunn. Det var et kjør fra start til slutt for begge båtene. Herrer 2 var tett på pallen hele veien, men Ormsund tok tredjeplassen ett sekund foran. Damene lå tett med Ålesund og CR, med NTNUI like bak. De økte farten betraktelig siste 250m og tok sølvet foran CR!

Seniorgutta i singel var første finale på lørdagen. NSRs Petter Tufte og Ole Amund Storlien kom seg altså helskinnet gjennom både forsøk og semifinale, før de omsider kunne stille til start i finalen. Martin Helseth (Aalesunds Rk) tok gullet, Erling Øyasæter (Os Rk) sikret sølvet og Petter hadde bronsen med god margin!

Like etter rodde Trygve Løken og Alexander Tindlund sin finale i JA1x. Det ble et forrykende løp der de to rødkledte kjempet om gullet. Alexander hadde lenge ledelsen, men hadde nok svidd av litt mye krutt på veien. Trygve satte opp tempoet siste 500m og tok litt på Alexander for hvert tak som ble tatt. Det ble Trygve som tok seieren med Alex like bak, henholdsvis 7.08 og 7.10 – helt fantastisk! De to beste juniorguttene i helgen ror i rødt! Tredjeplassen gikk til Ulrik Pharo (Drammen Rk), som var i mål fire sekunder bak Alex.

Så var det juniorjentene sin tur. Fabia Emblem og Marie Rudi satt seg i dobbelen og leverte varene – de tok fort ledelsen og holdt den fint inn til mål!

I løpet etter var det hele tre røde båter. De røde herrene i toer måtte dog se seg slått av Moss Rk og Tønsberg Rk. Det ble bronse til Matti Saborowsky og Patrick Sture. De bannet i sitt stille sinn.

Så var det tid for det som viste seg å bli et veldig spennende løp, i hvert fall for roerne involvert (mulig jeg er lite objektiv her). Seniordamene Mieke Schanze, Sara Juel, Anna Sture (meg), Sara Hegge og reserven Emilie Helvig hadde siden slutten av sommeren hatt et hårete mål om å beholde pokalen i DS4- et år til. De trente derfor litt mer i firer enn ellers i ukene frem mot NM. Ut fra start lå NSR på andre, nesten en luftkasse bak CR med landslagsutøverne Inger Kavli og Marianne Madsen. Snart ble det åpent vann til Ålesunds Rk på tredje, de også med to landslagsutøvere. NTNUI lå i hælene. NSR holdt seg til planen og holdt hodet inn i båten. Ved 1000m var det fortsatt CR som ledet an, men herifra økte jentene i rødt sakte, men sikkert tempoet og lå ganske snart jevnt med CR. CR likte ikke dette og tok brått en meter ledelse igjen! NSR luktet syra deres og stolte på egen stamina. CR har ledelsen inntil de røde bøyene, som markerer siste 250m. Her tar endelig de røde jentene opp takten! Det blir så jevnt så jevnt de neste meterne, og de må stadig jekke opp rytmen. I mål er lydsignalene umulig å skille fra hverandre, men målfoto viser til vår glede at NSRs lille baugball er først i mål! Og med ny banerekord!

De fire juniorjentene Fabia, Marie, Ella Hegge og Elsa Marino tok ledelsen før 500m var rodd i 4x. De økte ledelsen og gikk i mål med åpent vann til Tønsberg på 2. plass. Jentene ble norgesmestere og sanket altså fire verdifulle poeng i sammendraget! Nye dyrebare poeng ble tatt i HS4x av Matti, Patrick, Ole Amund og Petter Tufte da de tok sølvet bak CR. Petter Svingen, Sven Ole Nicolaysen, Øyvind Lavoll og Gard Smoge var også i finalen.

Frem til lørdag kveld hadde NSR allerede mange poeng i konkurransen om Emil Mørchs pokal, men jeg tror ikke Caspar Wohlfahrt eller Sverre Løken tok det rolig av den grunn.

På søndag slo muskelbuntene Ole Amund og Petter til med et storslagent løp med sølv i dobbel! Det var et tett felt til siste 500m. Her ble det dramatisk økning hos de tre første båtene. NSR holdt 2.plassen inn til mål.

Marie og Fabia skilte nå lag og møtte hverandre i hver sin singel i finalen. Jokern fra Bærum Fay Lange (jrc!) overrasket roerne og publikum. Marie og Fay kjempet side om side første 1000m, med Fabia på 3.plass. Jenta fra Bærum ble for sterk og tok ledelsen med en god margin. Marie og Fabia kjempet deretter mot hverandre om sølvet. Fabia avsluttet sterkt, men Marie holdt seg foran inn til mål. Det ble dermed sølv til Marie og bronse til Fabia!

Trygve og Alexander i JA2x tok ledelsen og hadde åpent vann til neste båt før 250m var rodd. De holdt marginen frem til siste 250m. Her spurtet Drammen farlig bra, men det holdt ikke! NSR var i mål først med minst én luftkasse!

Så skulle seniorene til pers! Annemieke og Anna satte seg til rette i toern. Etter 200m tok de ledelsen. Mieke styrte og stroket som en stjerne hele veien. De kunne til slutt løfte pokalen på premiebrygga! I HS4- var det intet mindre enn fire båter til start i forsøkene. Tre båter tok seg til finalen med Sarpsborg Rk, Ormsund Rk og CR. Det ble et nydelig løp.  «Gamlegutta» med Nito, Stian Kjennevold, Peder Strand og Olivier Sieglaar startet svært offensivt med en tidlig ledelse. Patrick, Matti, Sven Ole og Lars Myhrer utfordret stadig, men de klarte aldri helt å komme forbi. Den tredje røde båten var hakk i hæl med Oscar Wohlfahrt, Bror Storsten, Gard Smoge og Markus Holmemo. Sarpsborg var nærmest, men klarte ikke matche de røde – det ble helrød pall! Stort!

Siste røde pallplass ble tatt av jentene i DJA 4-. Ella, Fabia, Marie og Elsa tok sølvet bak Fana Rk.

 

For de som ikke fikk fulgt med i løpet av helgen, er det vel verdt å se streamingen på nytt på youtube! Her er det mye spenning, bra roing og ikke minst kommentering av Martha Lande, Marte Krogsrud og Anniken Ellingsen. Det er Oskar Sødal som har styrt streamingen, men mange gode hjelpere. Jeg personlig har sett løpene flere ganger og er imponert over bildene de har fått med fra drone og følgebåter.

 

Takk til alle på land som har stått på i flere uker med lagmiddager, struktur, admin, stell og styring og god trenerjobbing – Caspar Wohlfahrt, Sverre Løken, Sverke Lorgen, Matti Saborowsky, Jonas Juel og mange flere!

For de som fortsatt lurer; det ble Emil Mørchs pokal med 50p sammenlagt! Vi kan puste lettet ut mens vi ruger på vår pokal til neste september. Fana Rk kom inn som nr 2 etter mange bra løp i juniorklassene.

 

Resultater fredag, lørdag og søndag

Youtube

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har tørket av støvet på noen av roerne rekordtidlig i år, og med de stadig lovende juniorene og unge seniorene er vi greit forberedt til NM 21! Vi gleder oss!

NM blir som i fjor arrangert over tre dager med åtter på fredag, og øvrige båter lørdag og søndag. NSR stiller åtter i alle klasser, og er ellers godt representert. Værmeldingen melder grått vær, men ingen kriser med mye vind eller særlige lave temperaturer så dette lover bra!

Startliste

Det er tillatt med opptill 200 personer som publikum, og det vil baseres på “første mann til mølla”. (registrering nødvendig).

Kan også anbefale å være på motsatt side av stadion, på odden ved målgang.

Alle løp, både forsøk, semifinaler og finaler bli streamet med kommentering. Det kan følges på Norges Roforbund sin youtube kanal, som finnes her.

Kjøre på nå!